Узаконення самобудів можуть продовжити

7 лет назад 0

Депутати пропонують продовжити «будівельну амністію», бо люди не встигли узаконити самобуди. Це вигідно і державі, бо збільшиться база оподаткування відповідних об’єктів податком на нерухомість.

Комітет з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» (№3696). Про це повідомляє "ЗіБ".

Передбачається, що можна буде ввести в експлуатацію об’єкти будівництва, віднесені до класу незначних наслідків (СС1), побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без наявності дозвільного документа на виконання будівельних робіт.

Під дію норм проекту потрапляють: побудовані в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садівничі, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м. та господарські (присадибні) будівлі та споруди загальною площею до 300 кв. м.; побудовані до 12 березня 2011 року будівлі та споруди сільськогосподарського призначення.
Легалізувати самобуди відповідно до чинного законодавства можна було з травня до кінця 2015 року. Втім, автори проекту зазначають, що за цей термін багато громадян не встигли скористатись можливістю, оскільки зокрема приватизація земельних ділянок займає кілька місяців.