За експлуатацію дитячої праці на теріторіі сміттєзвалища необхідно відкритти кримінальне провадження, — Урсуленко

4 года назад 0

21 століття. Херсон. Діти на смітнику!

Багато хто прочитав в новинах про вилучення з нього двох родин із 7-ма дітьми віком від 1,5 до 14 років, які там не тільки працювали, сортуючи сміття, а ще й жили на смітнику!

Дякую Патрульна поліція Херсонської області за пильність і увагу! Дякую лікарні КНП "Херсонська міська клінічна лікарня ім Є. Є. Карабелеша" ХМР за оперативне реагування у прийомі матерів з дітьми  і наданні їм всього необхідного. Але в той час, коли для відправлення цих родин до постійного міста проживання до Закарпаття у служби з прав дітей було все готово, — вони просто втекли!

Ще у 2017 році депутати міської ради, що  працювали  у складі   тимчасової контрольної комісії з питань вивчення діяльності ТОВ «ІТАКА» щодо ЗАХОРОНЕННЯ ВІДХОДІВ НА ТЕРИТОРІЇ МІСЬКОГО ЗВАЛИЩА, неодноразово звертали увагу на присутність сторонніх осіб. ЦЕ було відображено і у протоколі ТВК  і у ЗМІ.

Наполягаємо на більш детальному  вивченні цього  питання, відкритті кримінального провадження і притягненні винних  до відповідальності за експлуатацію дитячої праці та порушення прав дітей, за находження сторонніх осіб на теріторіі сміттєзвалища.

Задля того, аби ганебне питання рабства дітей системно не виникало на території Херсонської області, було вирішено справедливо об’єднати зусилля  громадських  організацій: «Успішна жінка» — керівник Анжела Литвиненко,«Ліга соціально-відповідальних жінок» — Наталья Кравец (Наталия Кравец), регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини — Оксана Тропина, ІРЦ "Правовий простір — Natalya Bimbirayte, представники правової допомоги від держави — Maryna Yelysieieva та Денис Милокостий, депутати міської ради , — повідомила у facebook секретар Херсонскької міської ради Олена УРСУЛЕНКО.