«Засмічене» питання на Арктичній вирішується на користь жителів (ФОТО)

5 лет назад 0

Сьогодні на сторінках нашого видання вже згадувалася вулиця Арктична та її проблема зі сміттям.

Читайте також Херсонцы остались без мусорных баков и «по уши» в грязи (ФОТОФАКТ)

 

Як вивляється, завдяки Інспекції з контролю за благоустроєм, справа рухається у позитивному напрямку, про що зазначається на її сторінці у Фейсбуці: 

Для детального з'ясування цієї ситуації, яка виникає щотижня із неналежним поводженням з відходами та упередження цієї ситуації у подальшому, працівниками Інспекції з контролю за благоустроєм, залучено голову ОСББ " Наш дуб" по  вул. Робоча, 76-а, керівництво ТОВ "Керуючої компанії Нове місто", керівника ТОВ "Керуючої компанії Корабельного району", представника перевізника "Херсонавтокомунсервіс", посадових осіб Корабельної у м. Херсоні ради та житлово-комунального господарства.

Встановлено, що на відповідній загальній території розміщено два контейнери житлового будинку № 76-а, ОСББ "Наш дуб", при цьому вказаний житловий будинок має шість під`їздів, чотири із внутрішньої сторони будинку та два, які виходять на вул. Арктичну.

Голову цього ОСББ зобов'язано терміново розмістити контейнери для відходів на контейнерному майданчику біля під'їздів житлового будинку у зручному для споживачів місті. Також, згідно вимог законодавства в сфері поводження з відходами, разом з перевізником забезпечити нормативну кількість контейнерів для побутового сміття. Тобто, розмістити додаткові контейнери побутових відхоів для жителів двох окремих підїздів. Крім того, з'ясовано, що біля житлових будинків № 18 по вул. Арктичній, вул. Арктичної, 9 по вул. Садовій, 13-б, які знаходяться в управлінні ТОВ КК " Нове місто", взагалі відсутні контейнера для відходів. При цьому встановлено лише один контейнер в районі заїзду  вул. Садової 11-а, 11-б, 11-в.

Інспекція повідомляє, що відсутність нормативної кількості контейнерів для відходів біля кожного житлового будинку і є основною причиною щодо виникнення  постійних сміттєзвалищ по вул. Арктичній.

Керівника ТОВ КК "Нове місто" зобов'язано негайно вирішити з перевізником питання та встановити біля кожного вищевказаного будинку контейнери для сміття, забезпечити нормативну періодичність їх вивезення, дотримання чистоти і порядку на їх території та  провести роз'яснювальну роботу серед жителів  цих будинків про їх місця розміщення.

 

Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсона