19 липня – День тренера в Україні

3 года назад 0

Уряд затвердив проєкт Указу Президента України «Про День тренера». Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Професійне свято українських фахівців, які готують наших спортсменів до найважливіших змагань у їхньому житті, обов’язково повинно бути. Ми глибоко цінуємо їх внесок у розвиток державного спорту. Для мене особисто тренер займає поважне місце, як та людина, яка зробила мене тим, ким я є сьогодні. Всі мої високі результати я завдячую своїм наставникам», – наголосив Вадим Гутцайт.

Чому саме 19 липня? Цього дня 1996 року, Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх, як незалежна держава та самостійна команда.

Коли відзначали раніше? 30 жовтня. Однак офіційного статусу це свято не мало.

Наразі ж Україна матиме свою офіційну дату святкування такої визначної події. Зазначимо, що до розробки проєкту Указу Президента долучились Національний олімпійський комітет України на чолі з Сергієм Бубкою, народний депутат України Жан Беленюк та Асоціація спортивних журналістів України.

Команда Мінмолодьспорту бажає усім тренерам міцного здоров’я, терпіння, наснаги та перемог їх вихованцям! Вперед за олімпійськими медалями в Токіо!