Боротьба із дебютантами, перші поразки та розгроми: Як грали футболісти з Херсонщини на вихідних

3 года назад 0

Новий футбольний сезон набирає обертів: у Другій лізі цього вікенду зіграли свої матчі всі три представники футболу Херсонщини — сімферопольська «Таврія», новокаховська «Енергія» та херсонський «Кристал». Також свою першу офіційну гру провели й дівчата зі старомаячківського «Восходу», вдома прийнявши новачка турніру «Кривбас».

Розгром у Мар’янці. Огляд матчу «Таврія» — «Енергія»

Дві ледь не братні команди з Херсонщини зустрілися між собою 30 липня в рамках 2-го туру Чемпіонату України з футболу між командами Другої ліги (група Б). У перерві минулого сезону ці два клуби доволі сильно зблизилися, тож від їх першого протистояння сезону 2021/2022 годі було чекати якогось надто жорсткого футболу.

Втім, як виявилося, такі думки були далекі від істини — на полі гравці продемонстрували видовищний та результативний футбол, потішивши вболівальників господарів серйозним результатом на користь їх команди.

«Таврійці» практично одразу взяли ініціативу в грі у свої ноги. Хоча саме гості доволі швидко повели у рахунку. На 25-й хвилині після подачі від кутового прапорця м’яч у штрафному «Таврії» підхопив Ярослав Терехов , який одразу ж спрямував сферу у ворота господарів. 1:0 .

Господарі відігралися доволі швидко — за якісь 10 хвилин в ході розіграшу штрафного удару. Висока подача в карний майданчик, перепасовка головами й сфера опиняється на нозі Андрія Барладима . Потужний удар під дальню стійку — рахунок 1:1 .

Саме з таким підсумком першої половини протистояння команди пішли на перерву. В підтрибунному приміщенні новий тренер «таврійців» Сергій Пучков  проводить серйозну розмову й налаштовує своїх гравців на боротьбу в другій 45-хвилинці.

Вже на 56-й хвилині в ході масованої атаки господарі вириваються вперед. Не допомогла навіть низка підкатів від захисників «Енергії» — Андрій Ковальов  «накрутив» усіх своїх візаві й видав пас на Олексія Бойка . Останньому лишалося тільки не схибити повз ворота.

Протягом 70-75 хвилин сімферопольці видали надрезультативну п’ятихвилинку, пробивши голкіпера «Енергії» Сергія Дворника . Спочатку неймовірним проходом та видовищним дальнім ударом відзначився Михайло Кривич . М’яч від «дев’ятки» відскочив просто за лінію воріт. 

Згодом ексгравець новокаховчан Валерій Доля  користається помилкою колишніх співклубників й виривається на побачення із голкіпером. Простий потужний постріл — рахунок 4:1 . З поваги до колишньої команди Валерій  не вдається до яскравих святкувань, просто звівши руки догори.

В результаті гольового матчу 2-го туру команди наразі посідають такі місця в турнірній таблиці: «Таврія» з 4-ма очками опинилась на 6-й позиції, «Енергія» має у своєму активі 3 залікові пункти та 9-ту сходинку.

Найдальший виїзд сезону. Огляд матчу «Вікторія» (Миколаївка) — «Кристал» (Херсон)

Херсонський «Кристал» у 2-му турі нового сезону мав здійснити найвіддаленіший виїзд в турнірі — до села Миколаївка Сумської області, де 31 липня на нього чекала місцева «Вікторія». Дебютант у професійному футболі з Сумщини ще в першому матчі проти «Яруда» продемонстрував свій непростий характер ( 3:3 ), тож на херсонців легка прогулянка точно не чекала.

Оновлений та молодий склад «кришталевих» з новим тренерським штабом рушив до Миколаївки, звісно ж, по перемогу. Та перед херсонцями стоїть ще одне, напевно, важливіше завдання — якомога швидше награти новий склад. І матч проти «Вікторії» показав, що «Кристал» з цим питанням доволі швидко розбирається.

Херсонська молодь показала, що не боїться серйозних викликів й здатна грати на рівні з дорослими футболістами. Хоча футбольна фортуна в останній день липня й відвернулася від «Кристалу», попри доволі видовищну гру.

Рахунок в протистоянні відкрили господарі й теж доволі швидко. Подача з кутового, скидання під удар і нападник господарів Вадим Шаврін  здалеку пробиває молодого голкіпера херсонців Максима Ковальова .

Втім ветеран «кришталевих» Іван Гливий  вже за дві хвилини встановив паритет в матчі, пробивши Олександра Воробея  з 11-метрової позначки.

Далі обидва клуби демонстрували свій характер — кожен з власних причин. Херсонська молодь прагнула продемонструвати себе якнайкраще й віддячити тренерському штабу за довіру в нелегкій справі — відновлювати рідний клуб, який в результаті подій останнього року доволі сильно просів й опинився на межі виживання. «Вікторія» прагне продемонструвати, що клуб давно переріс статус аматорів і здатен боротися на рівних навіть з командами, які щойно виступали у Першій лізі.

Другий м’яч у ворота херсонців залетів буквально «у роздягальню» — і знову відзначився Шаврін . Нападник господарів після подачі зі штрафного удару був першим у карному майданчику «кришталевим» і влучно пробив головою повз голкіпера.

Виявилося, що цей гол став для господарів переможним — в другому таймі глядачі взяття воріт не побачили, натомість насолодившися 45-хвилинною боротьбою двох вкрай мотивованих команд.

Перша в професійній історії перемога «Вікторії» підіймає клуб одразу на 2-гу позицію турнірної таблиці (4 очки), «Кристал» наразі з 1 залікових пунктом на 12-й сходинці.

Бойова нічия в першому протистоянні сезону. Огляд матчу «Восход» (Стара Маячка) — «Кривбас» (Кривий Ріг)

У жіночому футболі в новому сезоні, який щойно стартував, також є свої дебютанти. Зокрема, «бронзові» фіналістки минулого футбольного року свій перший матч сезону 2021/2022 провели саме проти такої команди — «Кривбасу» з Кривого Рогу. Матч відбувся 31-го липня на новокаховському стадіоні «Енергія».

Матч видався доволі видовищним — було доволі цікаво дивитися, як новачки змагань «дають перцю» одному з лідерів турніру. Втім і господарки не пасли задніх й моменти поперемінно виникали біля воріт обидвох клубів.

І традиційно вже для команд з Херсонщини цього вікенду рахунок в матчі відкрили знову на межі першої чверті протистояння. Після високої подачі з лівого флангу від Токжан Бекпенбет  та верхової боротьби в штрафному майданчику гостей Юлія Семенюк  підхоплює сферу й з хорошим замахом пробиває голкіперку дебютанток Дар’ю Келюшик .

Господарки й далі продовжують тиснути «Кривбас» — чого варті влучання в стійку чи видовищний удар через себе у виконанні гравчинь «Восходу». Втім на перерву суперниці ідуть за незмінного рахунку 1:0 . Варто відзначити й відмінну гру Людмили Устінової , яка спромоглася навіть переграти Інну Глущенко  під час виходу сам на сам.

Але от в другому таймі на 55-й хвилині Устінова  у доволі простій ситуації пропустила абсолютно не обов’язковий гол. Подача з правого кута, футболістки обох команд пролітають повз м’яч, який прямісінько іде на ногу Думітріци Прісекарь . Остання легким тичком котить сферу просто під ближню штангу, голкіперка зреагувати не встигає.

Команди продовжують обмінюватися небезпечними моментами, але фінальний рахунок в матчі лишається незмінним — 1:1 .

В результаті старомаячківки посідають наразі 4-ту сходинку турнірної таблиці, криворіжанки — 3-тю. В обох клубів по 1 заліковому пункту.

Ілля Контішев, Кавун.City

скачать dle 12.0