День народження КХ «Дніпро»

4 года назад 0

8 серпня 2020 року, свій день народження святкував ХОКЕЙНИЙ КЛУБ «ДНІПРО». Саме у цей день 2018 року на льодовій арені «Фаворит» відбулося перше тренування команди, що й стало днем народження славного херсонського «Дніпра».

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер на початку 2018 року запропонував депутатам обласної ради створити професійний хокейний клуб. На перший погляд це здавалося фантастичною й нездійсненною ідеєю. Але проєкт мав на меті не тільки створення професійної команди, а насамперед підтримку дитячого та аматорського хокею, сприяння роботи льодової арени.

Депутатський корпус підтримав цю ідею. Протягом короткого часу було зареєстровано комунальне підприємство «Обласний центр хокею», до складу якого увійшов Хокейний клуб «Дніпро».
Саме наполегливість Владислава Мангера, його вимогливість дозволили за короткий термін створити команду. І вже 8 серпня 2018 року команда вийшла на своє перше тренування.

Про перший рік було багато сказано та написано. Це і несподівана боротьба за перше місце в регулярному чемпіонаті; і боротьба на рівних з визнаними в українському хокеї лідерами – клубами «Донбас» та «Кременчук». Безперечно, окремою прикрасою всього чемпіонату Української Хокейної Ліги сезону 2018-2019 рр. стала півфінальна серія з ХК «Кременчук». Вперше в історії українського хокею відбулися всі 7 ігор у серії. Це був справжнє хокейне шоу! Тоді перемогу у серії дніпряни здобули у сьомій грі на майданчику кременчужан, здобувши перемогу з рахунком 6:2.

Але головне здобуття команди – любов та повага вболівальників. Вболівальники все бачать. Це самовіддана гра всієї команди і кожного гравця, гра від першої до останньої секунди, гра до останніх сил. Щоразу переповнені трибуни льодової арени «Фаворит». Всі тренери завжди відмічали той факт, що на «Фаворит Арені» царює надпотужна підтримка трибун. Вболівальники «женуть» команду вперед, щиро підтримують своїх улюбленців.

Така прихильність вболівальників не залишилася поза увагою і фахівців, і журналістів. У засобах масової інформації неодноразово відмічалася шалена підтримка вболівальників. Вболівальники мали змогу виїжджати разом з командою на ігри до інших міст України.

Саме серед вболівальників ХК «Дніпро» з’явився слоган «Я пишаюсь, що я – херсонець». Безперечно, наявність професійної команди такого ґатунку – значний поштовх для розвитку дитячого хокею. Маленькі хокеїсти на власні очі бачать як тренуються та грають їхні дорослі колеги. Вони розуміють, що в них є всі шанси потрапити до професійної команди завдяки наполегливим тренуванням. Крім того, проводилося багато спільних заходів. Перша команда придбала та передала молодшим хокеїстам два комплекти ігрової форми такого ж зразка, як і у дорослої команди.

Проводились спільні тренування дорослих та молодших хокеїстів; майстер-класи за участі зірок світового хокею Дмитра Христича та Олексія Житника, в яких також брали участь професійні хокеїсти.

Влітку цього року для вихованців ДЮСШ із зимових видів спорту було проведено літній тренувальний табір. На тренуваннях допомагали гравці основного складу ХК «Дніпро». Серпень 2020 року буде надвідповідальним у житті клубу. Зараз триває підготовка до вирішальних ігор 4-го сезону УХЛ. У вересні відбудуться півфінальні та фінальна серії. ХК «Дніпро» у півфіналі протистоятиме ХК «Донбас». Принципове, неймовірне мотивоване протистояння! Звісно, високий рівень майстерності та результатів команди забезпечує тренерський штаб: головний тренер Дмитро Підгурський; помічники Олег Тимченко, Микита Васильєв; тренер воротарів Олександр Васильєв.

Для професійного хокейного світу ці прізвища не потребують зайвих епітетів, їх всі поважають. Хокеїсти, які пройшли усі ступені хокейного життя – від дитячого хокею до національних збірних. Саме їхнє бачення розвитку хокею, можливість розгледіти потенціал кожного окремого гравця, здатність поєднати їхні індивідуальні можливості в командну гру приводить до якісної, результативної гри вихованців.