«Дніпро» – «Донбас» 2:5

3 года назад 0

5 тур, «Дніпро» – «Донбас» 2:5 (1:3, 1:2, 0:0).

У Херсоні відбувся центральний поєдинок п’ятого туру чемпіонату Української хокейної ліги Паріматч, між «Дніпром» та «Донбасом», які ще місяць тому билися в півфіналі плей-офф за місце в боротьбі за чемпіонство.

Досить активно почали матч команди, прагнучи не поступитися суперникам в темпі. Принциповою і гострої боротьба була на кожній ділянці майданчика, і через 8 хвилин обмінялися і закинутими шайбами – з різницею в 16 секунд.  Віктор Захаров  замкнув точну прострільну передачу від  Микити Мільохіна , а  Євген Гасніков  був першим на відскоці шайби від голкіпера після кидка  Альберта Вішнякова .

І все-таки ще до першої сирени гості змогли вийти вперед – знову в момент виходу відбув штраф гравця суперників  Микита Буценко  завершує атаку партнерів, а за хвилину до перерви  Ілля Коренчук  кінцівкою гака ключки встигає переправити шайбу під  Олександром Хомутовим .

У другій двадцятихвилинці донеччани ще більше насіли на ворота херсонців, які дозволяли суперникам часом спокійно розігрувати комбінації в чужій зоні. Одну з них завершив Коренчук. «Дніпро» зміг відповісти лише результативним добиванням від  Олексія Зайцева  – 2:4. Але потім одна з атак гостей призвела до образливого голу від тих же Коренчуком і Буценко: шайба після прострілу №13 вдало відскочила від ковзана №77 донеччан в сітку.

У заключному відрізку зустрічі хоч гравці обох команд і створили масу гострих моментів біля воріт один одної, але закинути ще раз до кінця матчу у команд так і не вийшло, і на табло так і залишилися горіти цифри, які залишилися після другого періоду.

Шайби: 0:1  Захаров (Мільохін), 07:47;  1:1  Гасніков (Вішняков), 08:04;  1:2  Буценко (Захаров), 12:11;  1:3  Коренчук (Буценко), 19:10;  1:4  Коренчук (Мільохін, Буценко), 22:21;  2:4  Зайцев (Вішняков, Дорофєєв), 28:50;  2:5  Буценко (Коренчук, Мільохін), 31:21;

Дніпро:  Хомутов (Петров); Дорофєєв – Декало, Макаров (К) – Ратушний, Афанасьєв (А) – Матусевич, Кругляков – Ганута; Швецов – Крисанов – Зайцев, Вішняков – Гасніков – Каракулько, Воробйов – Чернишенко – Тимченко, Мельник – Брага – Целогородцев (А).

Донбас:  Трифонов (Дьяченко); Пангелов-Юлдашев – Журавльов, Кожевніков – Кобєлєв, Кутугін – Колесніковс; Монс – Туркін (А) – Захаров (К), Шишлянніков – Бірюков – Сігарьов, Мільохін – Буценко – Коренчук (А), Пересунько – Карамнов – Разумов.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро».