«Дніпро» – «Краматорськ» 6:5

3 года назад 0

Тур 6. Гра 24. «Дніпро» – «Краматорськ» 6:5 ОТ (1:0, 3:2, 1:3, 0:1)

10 листопада 2020 року у Херсоні відбувся третій поєдинок 6-го туру УХЛ Паріматч, в якому «Дніпро» приймав новачка чемпіонату «Краматорськ». За стартові п’ять хвилин команди обмінялися по одному гольовому моменту, але забити у обох команд так і не вдалося. У господарів шанс був трохи краще: тільки після перегляду арбітри вирішили, що шайба все ж недоперетнула лінію воріт.

До кінця періоду «Дніпро» насів на ворота «Краматорська». Захисники гостей стримували натиск господарів в’язкою боротьбою і компактністю в своїй зоні, і тим не менш, за дві хвилини до завершення періоду херсонці отримали більшість.   Євген Гасніков  віддав чудову передачу на дальню штангу, де вільно стояв і «пив чай»  Павло Воробйов . Нападник «Дніпра» просто підставив свою ключку і закинув шайбу в пусті ворота –  1:0.

У другому періоді команди порадували любителів хокею відразу п’ятьма закинутими шайбами. Особливо ударної виявилася друга половина двадцятихвилинки, коли з 30 по 38 хвилини хокеїсти забивали голи. Спочатку точним кидком в більшості відзначився нападник «Дніпра»  Олександр Швецов.  Не пройшло і хвилини, як  Айнарс Подзіньш  скоротив різницю. Ще за дві хвилини гості, завдяки потужному і точному кидку  Едуарда Гріня  зрівняли рахунок –  2:2 . Після другої пропущеної шайби тренерський штаб замінив у воротах  Олександра Хомутова  на  Олега Петрова.

Пропустивши, господарі пішли вперед, і вже за хвилину  Дмитро Ч ернишенко  міг забивати, але шайба після його кидка пройшла поруч зі стійкою воріт. І все ж до кінця періоду херсонці створили запас міцності.  Денис Макаров  розрядив свою гармату і вивів «Дніпро» вперед –  3:2 . А згодом Гасніков в одне торкання замикає пас  Олександра Каракулька .

Найдраматичнішим у матчі видався третій період, у якому гості не тільки знову зуміли відіграти різницю в дві шайби, але ще й вийшли вперед. На 46 хвилині «Краматорськ» організував класну атаку, яку точним ударом завершив  Андрій Жвачкін.  Після закинутої шайби гості пішли вперед, і на 53 хвилині  Микола Столяренко  реалізував більшість і зрівняв рахунок –  4:4.

Через три хвилини «Краматорськ» організував блискавичну атаку, яку захисники дозволили в один дотик завершити Жвачкіну. Але не минуло й двох хвилин, як херсонці зрівняли рахунок –  Владислав Брага  перехопив шайбу на синій лінії, увійшов в зону суперника лівим флангом і віддав точний пас на Воробйова, який і перехитрив  Михайла Шевчука .

Під кінець періоду «Дніпро» притиснув «Краматорськ» до їхніх воріт, але нічого не зміг зробити. Тому доля матчу вирішувалася в додатковий час, який господарі почали в меншості. Команди мали рівні шанси і можливості для того, щоб забити. Але в більшості краще зіграли херсонці. Жвачкін не зміг реалізувати гольовий момент, а ось Гасніков за хвилину до кінця овертайму підкараулив вільний кут воріт і погасив вогнище опору –  6:5.

Шайби: 0:1  – Воробйов (Гасніков – Макаров – більш.), 18:59;  0:2  – Швецов (Зайцев – Крисанов), 29:06;  1:2  – Подзіньш (Сурсов – Ципнятов), 29:54;  2:2  – Грінь (Жвачкін), 31:05;  3:2  – Макаров (Гасніков), 34:54;  4:2  – Гасніков (Каракулько – Дорофєєв), 37:39;  4:3  – Жвачкін (Полухін – Грінь), 45:31;  4:4  – Столяренко (Жвачкін – Полухін), 52:46;  4:5  – Жвачкін (Столяренко), 55:24;  5:5  – Воробйов (Брага), 56:39;  6:5  – Гасніков (Вішняков – Воробйов), 64:05.

Дніпро:  Хомутов (Петров); Дорофєєв – Декало, Макаров (К) – Ратушний, Афанасьєв (А) – Матусевич, Кругляков – Мельник; Швецов – Крисанов – Зайцев, Каракулько – Гасніков – Вішняков, Воробйов – Чернишенко – Тимченко, Ганута – Брага – Целогородцев (А).

Краматорськ:  Шевчук (Замерець); Воронін – Грінкевич, Зуєв – Панков, Полухін – Пахмурін, – ; Ципнятов – Сурсов – Подзіньш, Кривошапкін – Карпенко (К) – Халін, Грінь (А) – Столяренко – Жвачкін (А), Геворкян.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро» .