«Дніпро» – «Крижані Вовки» 5:4

3 года назад 0

29.12.2020. Тур 22.  «Дніпро» – «Крижані Вовки» 5:4 (2:1, 2:2, 1:1).

За сформованою в УХЛ традицією щороку під новий рік в Херсон повинні приїхати “Крижані вовки”. Матч, який закривав календар матчів у 2020 році, вийшов справді веселим, зі святковими гольовими “гойдалками”. Обидва тренерських штабу виставили по три схожих за складом п’ятірки, де за підтримки “важкої артилерії” на атакуючі позиції вийшли молодіжні трійки.

Гості вирішили стартовим штурмом приголомшити херсонців, але  Олег Петров , який повернувся після довгої перерви у рамку воріт, їх зазіхання спокійно відбив. А ось чи не перша контратака “щук” завершилася результативно.  Віктор Ніконов  протащив шайбу правим флангом і з-під захисника точно послав снаряд у дальню “дев’ятку” – 1:0. Ще один контрвипад у відповідь після суперпаса  Артема Целогородцева  завершив в один дотик  Євген Гасніков . Здавалось би, але ні. За пів хвилини після кидка  Олексія Черємнова  наш захисник не встигає завадити  Владиславу Павлову  добити шайбу в сітку.

А в 2-му періоді почалися взаємні обміни небезпечними моментами – і шайбами. Не утримує  Денис Матусевич   Шейна Хеффернана , який летів на передачу – 2:2. Хвилини не проходить, як Целогородцев утікає від двох захисників і обводить  Андрія Стельмаха  – 3:2.

Через три хвилини  Георгій Кіча  протаскує шайбу на п’ятачок і розстрілює ворота – 3:3. Але вже за 40 секунд  Сергій Дорофєєв  віддає пас під синю лінію на чергуючого там  Целогородцева – 4:3. Збільшувати розрив мав би Ніконов, який обікрав суперника і втік один в один з голкіпером. Переклав шайбу на невдобну сторону та не зумів на швидкості перекинути її через щитки.

У дебюті 3-м періоду Целогородцев в боротьбі із захисником на п’ятачку ставить корпус, добиває шайбу, і на лід летять кепки – 5: 3, хет-трик. Але через п’ять хвилин недоробка в обороні обертається голом  Микити Шабанова .

“Вовки”, відчувши кров, кидають при першій нагоді, “щуки” терплять і б’ються біля бортів. Час тане, за півтори хвилини до сирени гості беруть тайм-аут, то, що буде шостий польовий, зрозуміло і дитині. Двічі шайба відлітає із зони херсонців в сторону воріт киян – але рахунок не змінюється.

Шайби: 1:0  – Ніконов, (Ратушний – Брага), 9:18;  2:0  – Гасніков (Целогородцев – Дорофєєв), 14:10;  2:1  – Павлов (Черемнов), 14:44;  2:2  – Хеффернан (Сурін – Панков), 27:44;  3:2  – Целогородцев (Ратушний), 28: 23;  3:3  – Кіча (Калиничев – Шабанов), 31: 55;  4:3  – Целогородцев (Дорофєєв), 32:35;  5:3  – Целогородцев (Дорофєєв – Каракулько), 41:48;  5:4  – Шабанов (Кіча), 46:12.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»