«Дніпро» – «Крижані Вовки» 5:4

3 года назад 0

5.11.2020 року, 4 тур. Гра 13. «Дніпро» – «Крижані Вовки» 5:4 (1:2, 2:0, 2:2).

Заключний поєдинок четвертого туру підтвердив, що в цьому сезоні легких ігор не буде ні у кого. Це в минулому році херсонські «щуки» впевнено долали опір киян, але в цей раз столична команда з перших хвилин змусила тричі вступити в гру голкіпера «Дніпра»  Олександра Хомутова . Гості за допомогою свого високого пресингу в зоні херсонців не давали тим розвивати атаки і навіть доходити до нейтральної зони.

Господарі витримали і першими відкрили рахунок. Чи не перша ж організована атака завершилася точним завершенням  Євгена Гаснікова  прострілу від  Олександра Каракулька . «Вовки» моментально відігрались:  Демид Лучніков  кинув, а  Сергій Ємєлін  вдало підставив ключку і переправив шайбу до сітки.

Після пропущеної шайби «Дніпро» заграв активніше і агресивніше попереду, змусивши «Вовків» грати другим номером. Тепер уже  Андрій Стельмах  все частіше і частіше демонстрував свою майстерність. Здавалося, що «Дніпро» ось-ось повинен закинути, але під кінець періоду «Вовки» зуміли реалізувати більшість. Вигране вкидання – і миттєвий кидок зненацька – 1:2

Перші п’ять хвилин другого періоду пройшли в рівній боротьбі, але поступово ініціативою заволоділи хокеїсти «Дніпра», які все частіше викочувалися на забійні позиції і розстрілювали ворота гостей з близької відстані. На 32 хвилині херсонці все ж змогли реалізувати свої моменти і двічі закинути. Спочатку  Альберт  Вішняков  з флангу в ближній кут пробив воротаря киян, а згодом у швидкій контратаці  Олексій  Зайцев  був першим на підбиранні та добиванні – 3:2.

Третій період активно почали «щуки»: вже на 46 хвилині вони змогли реалізувати більшість зусиллями потужного удару з дальньої дистанції від  Дениса Макарова.  Але через 4 хвилини і «Вовки» розіграли зайвого гравця: хет-триком у дебютному для себе матчі відзначився Ємелін.

Гра вирівнялася, небезпечні моменти почергово почали виникати біля воріт обох команд. На останній хвилині гості зняли голкіпера, і господарі цим скористалися. Хомутов віддає націлений пас верхом в середню зону на  Олександра Швецова , і той закидає шайбу в порожні ворота. За 8 секунд до кінця кияни в масованій атаці змогли скоротити різницю до мінімуму – 5:4.

Шайби: 1:0  – Гасніков (Каракулько – Афанасьєв), 09:07;  1:1  – Ємєлін (Лучніков), 10:04;  1:2  – Ємєлін (Сурін), 16:45;  2:2  – Вішняков (Каракулько), 31:09;  3:2  – Зайцев (Дорофєєв), 31:53;  4:2  – Макаров (Воробйов), 45:29;  4:3  – Ємєлін (Панков), 49:54;  5:3  – Швецов (Хомутов), 59:30;  5:4  – Шапіро (Лучніков – Абаджян), 59:52.

Дніпро:  Хомутов (Петров); Дорофєєв – Декало, Ратушний – Макаров (К), Матусевич – Афанасьєв (А), Мельник – Кругляков; Швецов – Крисанов – Зайцев, Вішняков – Гасніков – Каракулько, Тимченко – Воробйов – Целогородцев, Брага – Чернишенко – Ганута.

Крижані Вовки:  Стельмах (Макаренко); Жигалов – Моксунен, Лучніков – Неверов, Фроленко – Сисоєв; Панков (А) – Сурін – Ємєлін, Шабанов – Шапіро – Абаджян, Борисов – Болотін – Андрющенко, Булах.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро» .