«Дніпро» – «Маріуполь» 3:0

3 года назад 0

6.12.2020. Тур 14. «Дніпро» – «Маріуполь» 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Головний тренер Маріуполя  Олександр Сеуканд в цей день відзначав 70-річчя. «Чайки» активно почали матч. Правда, вже до п’ятої хвилини херсонці змогли відсунути шайбу від своїх воріт, і подальша боротьба проходила на рівних.

Олександр Хомутов  не раз рятував свою команду після небезпечних комбінацій гостей. А ось маріупольці пропустили на 15-й хвилині 1-го періоду, коли забули закрити п’ятачок перед воротами.  Олександр Швецов  залишив шайбу  Сергію Дорофєєву , той вальяжно пройшов правим флангом і прострілив чітко на гак  Євгену  Гаснікову .

У другій двадцятихвилинці команди не зменшували швидкості, гра проходила на зустрічних курсах. У першій половині особливо яскравим запам’ятався сейв воротаря «Маріуполя»  Тимура Мамедова , який зміг не без зусиль, але ефектно впоратися з кидком «з офісу» Швецова.

На 30 хвилині гості спробували спорудити штурм біля воріт «Дніпра», але «щуки» відбилися. Особливо в ці хвилини активно діяв попереду у «Маріуполя»  Руслан Ромащенко , але у вирішальний момент у нього не виходило з кидком.

У свою чергу за три хвилини до кінця другого періоду у форварда херсонців  Антона Крисанова  все вийшло якнайкраще.  Денис Матусевич  зберіг шайбу в боротьбі за воротами своєї команди,  Артем Целогородцев  переправив її в середню зону, №21 «щук» підхоплює шайбу і, втікши від захисників, потужно кидає в дев’ятку –  2:0.

Старт заключного періоду матчу пройшов в атаках «Маріуполя». На 42 хвилині гості не змогли реалізувати стовідсотковий гольовий момент, в якому  Володимир Чердак  з  Ринатом Дурдієвим  виходили на ворота «Дніпра». Перший – віддавав, а другий не зміг зблизька пробити кіпера «щук».

На 49-й хвилині Гасніков оформив дубль, отримавши пас від  Владислава Браги , який обіграв двох суперників, і зняв питання про переможця зустрічі.

Шайби: 1:0  – Гасніков (Дорофєєв – Швецов), 14:19;  2:0  – Крисанов (Тимченко – Матусевич), 36:54;  3:0  – Гасніков (Брага – Каракулько), 48:08.

Дніпро:  Хомутов (Гурко); Дорофєєв – Ратушний, Афанасьєв (К) – Матусевич, Декало – Чернишенко; Швецов – Гасніков (А) – Каракулько, Целогородцев (А) – Крисанов – Тимченко, Панасенко – Воробйов – Брага, Мельник – Вишняков – Ганута.
Маріуполь:  Мамедов (Дуве); Цикало – Скурихін, Костарєв – Мельников, Сірченко – Гуров, Філімонов; Чердак (К) – Корчоха – Коваленко, Кобяков – Мостовий – Бондаренко, Дурдиєв – Ромащенко – Луговий.

Джерело:Новини «Дніпро» – «Дніпро» .