«Донбас» – «Дніпро» 6:1

3 года назад 0

14.01.2021. Тур 25.  «Донбас» – «Дніпро» 6:1 (1:0, 4:0, 1:1).

1-й період «Донбас» почав активніше і трансформував свою перевагу в гол вже на 5-й хвилині зустрічі. Атакувальні зусилля свого ланки точним кидком під поперечину завершив  Віталій Лялька . Асистував йому  Ілля Коренчук , який пропустив більше місяця і саме в матчі з «Дніпром» повернувся на лід.
Олександр Швецов  перевірив, наскільки  Олексій Трифонов  надійно закриває кут.  Андрій Сігарьов  прорвався правим флангом і відразу приклався по шайбі – точно в  Олега Петрова , на добивання мчав  Олег Шишлянніков , але  Ілля Декало  встиг відкинути шайбу. На 15-й хвилині – більшість у «Дніпра». Два кидка – але все в голкіпера.

Початок 2-го періоду – Коренчук отримує пас перед воротами «щук», але Петров виграє дуель. «Донбас» продовжує обстрілювати позиції гостей, а «Дніпро» чекає шансу на контратаку. Кількість все ж переходить в якість, випереджає на добиванні  Віталій Карамнов  – 2:0. Через 2,5 хвилини, як тільки матч перетнув свій екватор,  Олександр Пересунько , який не забивав 15 матчів, підкараулив відскок – 3:0.

Дмитро Підгурский  змушений взяти тайм-аут, щоб дати команді зітхнути після затяжних атак донеччан. Вкидання в нашій зоні, сейв Петрова і добивання Пересунько – 4:0.
Херсонці проводять чи не першу за період контратаку, але  Павло Борисов  кидає точно в голкіпера. «Донбас» продовжує тиснути,  Сергій Дорофєєв  виносить шайбу з лінії воріт.

Убігає  Олександр Каракулько , але прицільно кинути не дають. На 37-й хвилині – перша меншість у херсонців. Вистояли, але  Андрій Бірюков  за 34 секунди до перерви з гострого кута точний – 5:0.

У 3-му періоді Петрова змінив  Олександр Хомутов . Шанс у  Рузаля Галєєва , замах, кидок – але шайба влучає в Каракулька. Тут же вступає в гру і голкіпер «щук», відбиваючи кидок з метра від Коренчука. Вихід один на один  Євгена Монса  – Хомутов відбиває, але вже добивання від  Миколи Казаковцева  – ні. Де був наш захист?..

Не дає замерзнути Трифонову  Євген Гасніков . Швецова шукають пасом на п’ятачку, але захисники стережуть кожну передачу. На 54-й хвилині – більшість 5х3 у «Дніпра» як шанс розмочити рахунок. Поперечна передача Декала на Дорофєєва – кидок, і шайба від пастки воротаря влітає в сітку. Ще хвилина гри 5х4, але донеччани перехоплюють шайбу і не дають провести результативну атаку.

Шайби: 1:0  – Лялька (Коренчук – Колесніковс), 4:58;  2:0  – Карамнов (Мільохін – Пангелов-Юлдашев), 27:15;  3:0  – Пересунько (Кожевніков), 30:47;  4:0  – Пересунько (Колесніковс), 34:20;  5:0  – Бірюков (Карамнов – Сигарьов), 39:26;  6:0  – Казаковцев (Монс), 44:20;  6:1  – Дорофєєв (Декало), 53:29;

Донбас:  Трифонов (Дьяченко); Пангелов-Юлдашев (К) – Тунхузін, Кожевников – Кобелєв, Колесніковс – Григор’єв; Монс – Туркін (А) – Казаковцев, Шишлянніков – Бірюков – Сигарьов, Лялька (А) – Буценко – Коренчук, Мільохін – Карамнов – Пересунько.

Дніпро:  Петров (Хомутов); Білоусов – Декало, Дорофєєв – Ратушний, Афанасьєв – Матусевич, Болотін – Сірченко; Янішевський – Гасніков – Целогородцев, Воробйов – Крисанов – Швецов, Панасенко – Галєєв – Каракулько, Ніконов – Чернишенко – Борисов.

Дмитро Підгурський  у післяматчевому інтерв’ю був краток:

— Проиграли полностью матч. Особенно второй период, когда 4 гола пропустили. Очень много претензий к команде. Будем разбираться.
— В составе «Днепра» много новичков. Как молодые, так и опытные хоккеисты. Как оцените их игру? И по вашему мнению, сколько им нужно времени, чтобы найти свое место в команде?
— Те ребята, которые по моложе, неплохо играли. А вот к ветеранам у меня большие претензии.
— Уже 16 января играете с «Краматорском». Какие ожидания от следующего поединка?
— Будем готовиться. Посмотрим.

Свій наступний поєдинок «Дніпро» 16 сiчня зіграє на виїзді з «Краматорськом». Початок о 13:00. Дивіться трансляцію на сайтах UHL.ua и XSPORT.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»