Херсонка Єлізавета Мерешко – прапороносець національної паралімпійської збірної

3 года назад 0

Єлізавета Мерешко 24 серпня, у День Незалежності України, в Токіо розпочнуться XVI літні Паралімпійські Ігри. Серед учасників із 168 країн розіграють 540 комплектів нагород. У Паралімпіаді візьмуть участь 143 українських атлети, які змагатимуться у 15 видах спорту. Серед них дві херсонки –  чемпіонка Європи з легкої атлетики з паралімпійських видів спорту, легкоатлетка Яна Лебєдєва, та багаторазова чемпіонка, призерка Літніх Паралімпійських ігор, майстер спорту України міжнародного класу, плавчиня Єлізавета Мерешко, яка у березні цього року отримала зірку на Площі зірок у Києві. Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.
Днями відбулась церемонія проводів національної збірної команди на XVI літні Паралімпійські ігри. Чемпіон цьогорічних Олімпійських ігор у Токіо Жан Беленюк передав Державний прапор України прапороносцям національної паралімпійської збірної – багаторазовим чемпіонам з плавання Єлізаветі Мерешко та Віктору Смирнову, – повідомляють в Офісі президента України.
 «Ваша підтримка – наша перемога!» – девіз паралімпійської збірної команди України. Закликаємо херсонців підтримати наших спортсменів!
  Фото Яна Лебєдєва