Херсонки завоювали медалі на чемпіонаті Європи з рогейну

7 лет назад 0

Днями у італійському м. Сан-Джіміньяно відбувся чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування на дистанціях рогейну серед спортсменів різних вікових групп (дорослі, молодь та ветерани). Про це повідомляє Центральний спортивний портал Херсонської області.
У змаганнях взяли участь 377 спортсменів з 13 країн Європи, у тому числі з України. У складі національної збірної України Херсонщину представляли 3 спортсменки: майстри спорту України: Юлія Кобець і Марія Шупер, кандидат у майстри спорту України Кристина Редченко.
У загальнокомандному заліку збірна команда України посіла 1 місце.
Траса змагань проходила на площі 350 квадратних кілометрів, розмір мапи 98 х 68 см. Спортсмени за добу долали дистанцію довжиною від 110 км до 160 км з перепадами висот (понад 4000 м).
У своїх категоріях херсонські спортсменки виступили успішно і зайняли призові місця:
Кобець Юлія — 3 місце (жінки — Open) та 2 місце (молодь, жінки);
Шупер Марія — 2 місце (мікс – Open);
Редченко Кристина — 2 місце (молодь, Мікс).
Довідка:  Рогейн – командний вид спорту, що поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. Мета команд в змаганнях з рогейну полягає в наборі за встановлений час максимальної суми очок, що присуджуються за відвідування контрольних пунктів, встановлених на місцевості і позначених у мапі змагань. Тривалість змагань з рогейну – 24 години.