Херсонський “Дніпро” на своєму полі програв київському “Соколу”

3 года назад 0

28.10.2020 року, 2 тур. «Дніпро» – «Сокіл» 4:7 (2:2, 1:2, 1:3).

Матч другого туру чемпіонату Української хокейної ліги Паріматч був першою очною грою в історії професійних команд Херсона та Києва. З обох сторін на лід вийшли учасники протистоянь в рамках дитячих і юнацьких чемпіонатів України. Так що пам’ять про суперництво була помітна.

Уже в дебюті матчу команди обмінялися шайбами. У першій же атаці гостей на 15 секунді продавив захисників  Дмитро  Німенко , а у господарів фірмовим пострілом із середньої дистанції результативно відповів  Сергій   Дорофєєв.

Те, що гра піде на зустрічних курсах, стало ясно вже к середині періоду. На 6-й хвилині голкіпер «щук»  Олег Петров  врятував ворота від виходу один в один  Фелікса Морозова . А  Микита Пеленський  виграв не без допомоги захисника вихід один на один з  Артемом Целогородцевим.

Здавалося, що як і в попередньому матчі херсонці зможуть нав’язати свій ритм суперникам, тим більше, що середині періоду господарі вийшли вперед – хокеїсти «Дніпра» в один дотик провели розіграш, і  Олексій Зайцев  замкнув передачу  Олександра Швецова .

Після пропущеного гола гості пішли в атаку, притиснувши «щук» до їхніх воріт, створюючи раз по раз гольові моменти, і за дві хвилини до перерви «Сокіл» реалізував один з них і зрівняв рахунок. точний кидок  Ярослава Панченко , який вискочив з-за воріт на убійну позицію.

Друга двадцятихвилинка пройшла за помітної переваги киян і в швидкості, і в гостроті атак. Правда, спочатку херсонці за рахунок високого пресингу не давали гостям розвернутися, але вже до 5-й хвилині «щуки» підсіли, а на 6-й пропустили гол. Капітан «Сокола» Морозов продерся крізь захисників по лівому флангу і створив простір для прицільного кидка  Олексія Платонова .

«Дніпро» більше часу проводить в руйнуванні атак, ніж в їх творенні, від неприємностей херсонців рятує гра Петрова. На 34 хвилині «щуки» небезпечно огризнувся, але і Пеленський виручив свою команду. За три хвилини до кінця другого періоду команди обмінялися шайбами. Панченко замкнув простріл Середницького, але через півхвилини  Владислав Брага  відвоював шайбу після закидання в зону суперника і видав її під кидок в один дотик  Святославу Тимченку .

У заключній двадцятихвилинці все почалося непогано для господарів. Вже на 28 секунді хокеїсти «Дніпра» зрівняли рахунок (атаку партнерів завершив  Антон Крисанов ).

Але вже через три хвилини «Сокіл» знову вийшов вперед, а ще через хвилину Панченко з передачі Середницького зробив свій перший хет-трик у складі киян. А на 53 хвилині  Андрій Міхнов  підвів, як виявилося, остаточний рахунок в матчі.

Шайби:   0:1  – Німенко (Рубан), 00:15;  1:1  – Дорофєєв (Каракулько,Зайцев), 02:46;  2:1  – Зайцев (Швецов, Крисанов ), 09:25;  2:2  – Панченко, 18:50;  2:3  – Платонов (Морозов), 24:52;  2:4  – Панченко (Середницький), 37:08;  3:4  – Тимченко (Брага, Макаров), 37:38;  4:4  – Крисанов (Ратушний, Чернишенко), 40:28;  4:5  – Павленко (Павлов), 43:49;  4:6  – Панченко (Середницький), 45:37;  4:7  – Міхнов (Павленко, Сисак), 52:56.

Дніпро:  Петров (с 40:00 Хомутов); Білоусов – Макаров (К), Дорофєєв – Ратушний, Афанасьєв (А) – Матусевич, Мельник – Кругляков; Воробйов – Гасніков – Каракулько, Швецов – Крисанов – Зайцев, Целогородцев – Брага – Тимченко, Ганута – Чернишенко – Вішняков.

Сокіл:  Пеленський (Кубрицький); Олендаренко – Голубич, Сисак – Платонов, Фірсов – Павлов; Рубан – Кузьменко – Німенко, Міхнов – Сімчук – Морозов, Павленко – Панченко – Середницький, Гончаренко – Пойманов, Ковальов.

Джерело:Новини «Дніпро» – «Дніпро» .