Манчестер Сіті — Ліверпуль 1:2. Задушити в обіймах

6 лет назад 0

Не просто гідно "Ліверпуль" зіграв у матчі-відповіді з "Манчестер Сіті", мерсисайдці витримали стартовий натиск, організовано оборонялися і по можливості змістовно контратакували. Тактично гості виглядали якщо не на голову сильніше, то явно перевершували господарів, у фізиці також подолали суперника, та індивідуально цікавіше виглядали гості. Схоже, повністю "видохлися" підопічні Гвардіоли і справедливо програють в третій зустрічі поспіль — неймовірний показник, з урахуванням матчів на початку цього сезону "Ман Сіті". А як все добре починалося…

Вже на другій хвилині зустрічі грубо помилився ван Дейк, захисник програв боротьбу Стерлінгу і почав апелювати до арбітра. Тим часом через його зону "містяни" провели хороший випад і Фернандіньо зіграв через все того ж Стерлінга, а Рахім віддав пас на Жезуса, який вразив ціль. 1:0 і дуже невдалий початок для гостей.

Правда, "Ліверпуль" швидко прийшов до тями, зібрався і перевів гру на половину поля суперника. Навіть кілька хороших комбінацій вдалося провести підопічним Клоппа, і хоч небезпечними моментами вони не завершилися, "Ман Сіті" не міг перейти до повномасштабного наступу. Не міг приблизно до 20-ї хвилини, потім господарі зустрічі все ж обрушили на ворота Каріуса справжній шквал атак.

У штрафному гостей часто виникала пожежа близька до паніки, небезпечних ударів завдавали Зане, Фернандіньо, Бернарду Сілва, а Давид Сілва був більше корисний в підіграванні. На жаль, іноді випадали з гри Жезус і Де Брюйне, хоча і у них були свої шанси. У певні відрізки зустрічі перевага манкуніанців була тотальною, безапеляційною, і другий раз м'яч все ж побував у воротах мерсисайдців, але взяття воріт справедливо не зарахували через офсайд Зане.

До честі "червоних" треба визнати, що хоч вони грали по рахунку, але при цьому використовували будь-яку можливість для контратаки і після перерви доставили багато проблем обороні "Ман Сіті". Підопічні Гвардіоли (Пеп в другому таймі дивився гру з трибун — арбітр видалив тренера за зайві емоції) постаралися закрити суперника на його половині поля, але кілька разів мерсисайдці проривали облогу і один з таких ривків став успішним. Мане виконав роль своєрідного тарана, по центру продавив захисників, однак воротар завадив йому пробити. Тут як тут опинився Салах, який в два дотики елегантно відправив м'яч за місцем призначення — 1:1.

Після пропущеного м'яча "Ман Сіті" не те що б поник, але грав уже без такого натхнення, як в першому таймі. У "Ліверпуля" проходили гострі, кинджальні випади, а господарі зустрічі все також намагалися взяти м'яч під свій контроль і розігрувати багатоходові комбінації — далеко не завжди це виходило. Були періоди, коли гра ставала досить грубою, з жорсткими фолами, і темп зустрічі помітно знижувався.

Ближче до закінчення протистояння ставало зрозуміло, що "Манчестер Сіті" закінчує свій похід за Кубком Чемпіонів 2017/18, і цю команду на фіналі в Києві ми точно не побачимо. "Містяни" грузли в центі поля, захоплювалися довгим розіграшем м'яча без продовження атаки і небезпечні моменти виникали біля воріт Каріус все рідше. А "червоні" вичікували, боролися, викидалися вперед, і скористалися-таки помилкою Отаменді, коли Фірміно вийшов на ударну позицію під гострим кутом і пробив в дальній кут. 2:1 і все стало ясно.

Був ще один офсайд у Зане, Лерой знову забив з положення поза грою. Потім вийшов Гюндоган, який додав активності, але не більше того. Домогтися хоча б нічиєї в цьому матчі "Манчестер Сіті" не мав шансів. Команда перегоріла.

Знову Клопп тактично переграв Гвардіолу і його знесилену команду. У цьому сезоні "Ман Сіті" витратив багато зусиль в рядових поєдинках, так, показуючи фантастично ефективну гру, але на ключові протистояння запасу міцності у "містян" не вистачило. Зі спокійною совістю (а може з неспокійною) манкуніанці можуть зосередитися на виступах на внутрішній арені. "Ліверпуль" йде далі.

Ліга чемпіонів. Чвертьфінал

Манчестер. Етіхад Стедіум

"Манчестер Сіті" (Англія) — "Ліверпуль" (Англія) 1:2

Перший матч 0:3

Голи: Жезус 2 — Салах 56, Фірміно 77

"Манчестер Сіті": Мораес, Жезус, Отаменді, Фернандіньо, Сільва (Агуеро 66), Сілва (Гюндоган 74), Зане, Де Брюйне, Лапорт, Стерлінг, Уолкер

"Ліверпуль": Каріус, Александер-Арнольд (Клаван 82), Робертсон, Окслейд-Чемберлен, Мане, Салах (Інгс 89), Фірміно (Клайн 82), Мілнер, Ловрен, Вейналдум, ван Дейк

Попередження: Мораес 15, Сілва 30 — Мане 15, Александер-Арнольд 29, Фірміно 35, ван Дейк 66