«Маріуполь» – «Дніпро» 1:3

3 года назад 0

6.01.21. Тур 23. «Маріуполь» – «Дніпро» 1:3 (0:1; 1:1; 0:1).

У Маріуполі відбувся заключний матч 23-го туру чемпіонату Української хокейної ліги Паріматч.

Вже на 2-й хвилині кидок  Вадима Мазура  відбиває  Олександр Хомутов . «Маріуполь» намагається штурмом взяти ворота «Дніпра», але наривається на контратаку.  Євген Гасніков  утікає по лівому флангу, вичікує момент для поперечної передачі на  Олексія Янішевського , і «десятка» херсонців відкриває рахунок і в матчі, і в особистому реєстрі шайб в сезоні.
Богдан Панасенко  змушує фолити суперника, але більшість нам реалізувати не вдається. І ось вже голкіпер «щук» накриває шайбу після добивань  Володимира Чердака  і  Дмитра Ліхачова .

Практично без зупинок грають команди, слід багато гострих з обох боків атак, але цифри на табло до перерви залишаються незмінними.

Олексій Янішевський в перерві:
– Дуже довго виборсувався після травм. Приємно, що в новому році в першій же грі вийшло закинути. Завжди хочу забити – і задоволений, що це вийшло сьогодні, радий бути корисним для команди.
Сьогодні трохи складніше, тому що граємо перший матч після нового року, можливо трохи розслабилися …

Старт 2-й третини матчу – без розкачування. Але на 27-й хвилині оборона херсонців не встигла перешкодити кидка по центру  Савелія Скуріхіна  – 1:1. Знову починається в’язка боротьба на кожній ділянці поля. Але довести до гольового моменту нікому не вдається. Поки на 38-й хвилині «щуки» не забивають гол-близнюк: з другої спроби  Сергій Дорофєєв  не в повну силу кидає з центру зони атаки, але потрапляє рівно в кут воріт повз ловушки  Максима Дуве  – 1:2.

3-й період – йде «Маріуполь» вперед, але «Дніпро» грамотно відбивається. На 53-й хвилині слідує видалення Дорофєєва, але свій шанс зрівняти рахунок господарі не використали. Хвилина до сирени, маріупольці йдуть ва-банк, змінюючи воротаря на шостого польового. Перехоплення в своїй зоні, і кидком від червоної лінії  Олександр Швецов  збільшує розрив у рахунку, знімаючи питання про переможця.

Головний тренер «Дніпра»  Дмитро Підгурський  так прокоментував підсумок поєдинку:
– Сьогодні вийшов хороший хокей. Зараз «Маріуполь» з новим головним тренером. Хлопці стараються довести йому. Сьогоднішня гра була хорошою для глядачів. Бойова, до останніх секунд тримала в напрузі.

Шайби0:1  Янішевський (Гасніков, Целогородцев), 04:08.  1:1  Скуріхін (Чердак, Ліхачов), 26:26.  1:2  Дорофєєв (Воробйов, Крисанов), 37:02.  1:3  Швецов (Каракулько), 59:08 ПВ.

Маріуполь : Дуве (Качула); Скуріхін – Цикало, Гуров – Костарєв, Фроленко – Петрухно (А), Філімонов – ; Чердак (К) – Корчоха – Ліхачов, Кобяков – Ромащенко – Бондаренко, Луговий – Мазур – Мостовий, Агєєв (А) – Олійник – Дурдиєв.

Дніпро
: Хомутов (Петров); Дорофєєв – Ратушний, Білоусов – Декало, Афанасьєв (К) – Матусевич, – ; Янішевський (А) – Гасніков (А) – Целогородцев, Швецов – Крисанов – Воробйов, Панасенко – Чернишенко – Каракулько, Мельник – Брага – Тимченко.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»