«Маріуполь» – «Дніпро» 1:9

3 года назад 0

25.11.2020. Тур 11. «Маріуполь» – «Дніпро» 1:9 (0:4, 1:2, 0:3).

Для обох команд це була перша очна зустріч в історії українського чемпіонату. «Нема таких команд, яких неможливо обіграти. Ми готуємося на перемогу», – говорив  Олександр Сеуканд  про зустріч з херсонським «Дніпром». Але перший період підопічні Сеуканда повністю провалили. Протягом усього першого відрізка у хокеїстів «Маріуполя» не виходило швидко виходити з оборони в атаку. А якщо і виходило, то херсонців чотири рази рятував від небезпечних кидків  Олег  Петров .

У свою чергу херсонські хокеїсти показали зарядженість до перемоги. У першому періоді вони продемонстрували злагоджений і комбінаційний хокей з високим пресингом, змушуючи захисників господарів майданчика грати вкрай невпевнено. Вже на 35 секунді  Денис Макаров  точним кидком вивів «Дніпро» вперед – 1:0. Ще тричі херсонці, в проміжку між 11 і 15 хвилинами, змогли відзначитися забитими голами.  Альберт Вішняков  з-за воріт завів шайбу до кута,  Антон Крисанов  віддав пас на набігаючого  Сергія Дорофєєва,  а  Євген  Гасніков  з нульового кута добив шайбу після кидка  Павла Воробйова. 

Другий період продовжився з активних дій херсонців попереду. Хокеїсти «Дніпра» притиснули «Маріуполь» до їхніх воріт і все, що залишалося робити господарям, так це викидати шайбу зі своєї зони. На 25 хвилині у «чайок» пройшла перша осмислена атака, яка завершилася неточним кидком. Але на 27 хвилині  Рінат Дурдієв  все же звільнився з під опіки Дорофєєва і закинув першу шайбу господарів у матчі –  4:1.  Уже за хвилину «щуки» відповіли п’ятою шайбою:  Олександр Каракулько  віддав передачу на п’ятак, а там  Дмитро Чернишенко  в один дотик спокійно розібрався із захистом і забив гол –  5:1.  За три хвилини до кінця другого періоду херсонці ще раз відмітилися голом. Автором точного кидка з передачі  Олексія  Зайцева  став  Олександр Швецов .  З результатом  6:1  команди пішли на перерву.

У заключній двадцятихвилинці «щуки» закинули ще три шайби (Дорофєєву і Швецову «в офіс» шайби доставив Зайцев, який і сам замкнув атаку партнерів), і таким чином довели підсумковий рахунок до розгромного  9:1  на користь «Дніпра».

Шайби: 0:1  – Макаров (Воробйов), 00:35;  0:2  – Вишняков (Воробйов – Макаров), 10:28;  0:3  – Дорофєєв (Крисанов – Зайцев), 14:17;  0:4  – Гасніков (Воробйов – Вишняков), 14:36;  1:4  – Дурдієв, 26:25;  1:5  – Чернишенко (Каракулько), 27:43;  1:6  – Швецов (Зайцев), 36:13;  1:7  – Дорофєєв (Швецов – Зайцев), 51:06;  1:8  – Швецов (Дорофєєв – Зайцев), 55:26;  1:9  – Зайцев (Декало – Дорофєєв), 58:22.

Маріуполь:  Дуве (Качула); Петрухно (А) – Скурихин, Костарєв – Цикало, Гуров – Мельников, Філімонов ; Чердак (К) – Коваленко – Агєєв (А), Кобяков – Ромащенко – Ухін, Мостовий – Сірченко – Луговий, Дурдиєв, Олійник.
Дніпро:  Петров (Хомутов); Дорофєєв – Декало, Афанасьєв (А) – Макарів (К), Матусевич – Ратушний, -; Швецов – Крисанов – Зайцев, Вишняков – Гасніков – Воробйов, Каракулько – Чернишенко – Панасенко

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро» .