На Херсонщині зустріли чемпіона Європи з пляжного волейболу

3 года назад 0

У турецькому місті Ізмір з 16 по 20 вересня 2020 року проходив чемпіонат Європи з пляжного волейболу серед юнаків та дівчат. Херсонщину на цих змаганнях представляв вихованець новокаховської школи пляжного волейболу Євген Бойко.

Змагання для хлопця та його напарника з Рівного Владислава Омельчука стали першими на міжнародній арені. Тим не менш, юним волейболістам вдалося показати блискучий результат, виборовши “золото” на чемпіонаті Європи.

Сьогодні Євгена зустрічали на Херсонщині. Чемпіона від імені голови облдержадміністрації Юрія Гусєва привітав директор Департаменту реалізації гуманітарної політики Михайло Линецький.

“Від усієї душі вітаю вас із цією перемогою. Бажаю вам нових звершень, щоб ви й надалі прославляли Херсонщину на міжнародній спортивній арені”, – зазначив Михайло Линецький.

Тренер та батько спортсмена Петро Бойко розповів, що після невеликого відпочинку хлопець продовжить тренування, адже попереду його чекають наступні змагання.

Довідково: новокаховчанин Євген Бойко та його напарник Владислав Омельчук вийшли з 1-го місця в групі, обігравши представників Хорватії (2:0), Латвії (2:0), Чехії (2:1). На стадії плей-офф перемогли швейцарців (2:0), у чвертьфіналі – словенців (2:1), у півфіналі здолали росіян (2:0), у фіналі не залишили шансів латвійцям (2:0) – тим самим вибороли звання чемпіонів Європи.

Джерело: Херсонська обласна державна адміністрація