Презентовано проєкт розвитку ДЮСШ-2

3 года назад 0

Розвиток спортивної інфраструктури – один із важливих напрямків роботи Херсонської обласної державної адміністрації. На цьому наголосив очільник Херсонщини Сергій Козир під час презентації нового проєкту розвитку ДЮСШ-2.

Цей заклад має власну спортивну базу площею 1, 65 га у третьому затоні Херсона, а також орендовані бази в містах Олешки, Гола Пристань та с. Ольгівка. Наразі в ДЮСШ займається 296 учнів під керівництвом 20 тренерів. 

За роки існування дитячо-юнацькою спортивною школою були підготовлені 3 заслужених майстра спорту, 5 майстрів спорту міжнародного класу, 50 майстрів спорту України. За часи незалежності, вихованці ДЮСШ-2 також були учасниками Олімпійських ігор.

На жаль, школа знаходиться в незадовільному стані, адже заклад з 1957 року капітально не ремонтувався, але він має всі шанси стати центром дитячого веслування не тільки для Херсонщини. Тож федерація каное України звернулася до Херсонської обласної державної адміністрації з пропозицією зробити цю базу центром підготовки для команд зі всієї України.

Зокрема, пропонується реконструювати існуючі будівлі спорткомплексу, облаштувати чотири елінги, побудувати сучасний спортивний комплекс з готелем, їдальнею, спортивними залами площею 361,97м? з різноманітними тренажерами, двома роздягальнями, кімнатою для спортивного інвентаря, окремими кімнатами для тренерів та всією необхідною інфраструктурою. Як результат, буде створено сучасний спортивний хаб світового рівня з повним циклом підготовки спортсменів. 

Поспілкувавшись із колективом ДЮСШ-2 Сергій Козир зазначив, обов’язково  підтримає пропозицію спортсменів. Адже Херсонщина має багато можливостей для розвитку спорту, які необхідно використовувати. Сьогоднішня зустріч стане ще одним кроком до розбудови спортивної та здорової  області.


Полина Светлова