Регата з веслування серед юніорів: на Херсонщині відбулись Всеукраїнські змагання

3 года назад 0

На Херсонщині відбулись Всеукраїнські змагання – регата з веслування академічного серед юніорів. До Олешок приїхали 140 спортсменів з різних регіонів України. Хто переміг, -дізнавалось  Суспільне .

У змаганні взяли участь спортсмени з Херсона, Миколаєва, Запоріжжя, Дніпра, Києва, Харкова, Черкас. Протягом 3 днів перегони проводились на річці Конка. Сьогоднішня дистанція — два кілометри. Готуються до старту юніорки-одиночки.
"Готувались до змагання місяць, але цього недостатньо, бо було багато днів, коли погода була несприятливою. Не все зробила як хотіла. Складнощі були третього дня, коли було змагання проти вітру. Це було найскладніше для мене, бо у мене маленька вага і для мене це було важко", — так про свій заплив каже 16-річна учасниця змагань Марина Гранкіна.
Змагання проводились у класах: одиночки —дівчата та юнаки, двійки — дівчата та юнаки.

16-річний   Данило займається веслуванням рік. 4 роки до цього боксував. Хлопець зі спортивної родини. Батько займався веслуванням на каное, мама — дзюдо, але займатися веслуванням академічним Данилові запропонував дідусь.
"Мій дідусь — заслужений працівник спорту з академічного веслування. Він сказав, що у  мене є перспективи у веслуванні. Веслування — це  красивий вид спорту. У ньому треба багато працювати і треба йти до мети до кінця. Суперники дійсно сильні. Дуже складно увійти хоча б до двадцятки", — говорить Данило Романій.

Першими серед юнаків подолали дистанцію у два кілометри у парному запливі спортсмени з Харкова – Микита Олійник та Павло Болотов.
" Завжди у нас є гідні суперники, з якими ми розходимось у секундах. Навіть у цій гонці з другим місцем ми розійшлись у декілька секунд. Нам вдалося на фініші відірватися. Найголовніше, щоб не було мандражу. Бути спокійним, щоб було без емоцій", — розказує переможець Всеукраїнських змагань Павло Болотов.

Перше місце в одиночному запливі серед дівчат у спортсменки з Дніпра Алсу Алейнікової.  Дівчина займається веслуванням з 13 років.
"Через те, що ця дистанція була не загального старту, а був "гандікап" і погода усім заважала, тому умови для усіх були рівні, але кожен мав боротися сам із собою, не один проти одного. Кожен показав все, на що він здатен. Це був перший старт сезону. Далі готуємося до відбору, який проходитиме у Дніпрі. Це буде Чемпіонат України із загального старту. Після цього готуємося до Чемпіонату Європи" , — говорить Алсу.

Всеукраїнські змагання – регата з веслування академічного серед юніорів – це так званий перший відбірний етап у процесі формування збірної команди України, — говорить старша тренерка збірної України серед юніорів Вікторія Раєвська. "У цей час у Харкові ще стоїть лід, у Києві тільки зійшов лід з веслувального каналу, де проходять Всеукраїнські змагання, тому тут зібрались спортсмени зі всієї України, щоб розпочати базову підготовку до міжнародних турнірів, не дивлячись на важкі умови в країні через пандемію. Ми намагаємось створити максимально комфортні умови для підготовки юніорів ", — каже Раєвська.glavred