Шаховий турнір в Каховці

3 года назад 0

 

В рамках заходів з відзначення в Каховській ТГ 76-ї річниці Перемоги у другій світовій війні в шаховому клубу МПК «Меліоратор» з 3 по 8 травня 2021 року відбувся відкритий шаховий турнір пам’яті ветеранів шахів. Організатори змагань: Федерація шахів м. Каховки, відділ у справах молоді та спорту, управління культури і туризму. В турнірі взяли участь 25 шахістів з Каховки, Н.Каховки, Таврійська, Роздольного.

Першість у триденному турнірі розігрувалась за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 20 хв. до кінця партій кожному з учасників. Вирішальним виявився останній ігровий день, коли і визначились усі призери турніру. Переможцем став новокаховчанин Олександр Межуєв (7,5 очок), на другому місці кандидат у майстри спорту з Каховки Дмитро Кузьоминський (7 очок). Таку ж кількість балів набрав ще один кандидат у майстри спорту – каховчанин Артур Ралко, але маючи гірші додаткові показники він розташувався на третій сходинці турнірної таблиці.

У заліку серед ветеранів трійка призерів виглядає наступним чином: І – Володимир Якуба (Н.Каховка), ІІ – Микола Макуха (Таврійськ), ІІІ – Віталій Явнюк (Каховка). Серед жінок-учасниць кращий результат показала Оксана Берднікова (Каховка).

Переможець та призери турніру (у кожній категорії) нагороджені медалями та грамотами від організаторів змагань, а також цінними призами від спонсора.