Юні туристи взяли участь у польових зборах

4 года назад 0

Нещодавно комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради провів навчально-тренувальні збори для вихованців гуртків Центру.

У зборах, які проходили на території села Нова Тягинка Токарівської селищної ради Білозерського району, взяли участь п’ять гуртків Центру: три гуртки «Юні туристи-краєзнавці» (керівники Степанов А.А., Побіреська О.М., Лукасишена О.Р.) та два гуртки «Пішохідний туризм» (керівники Грабовська Л.С., Юзвак М.А.).

Навчально-тренувальні збори проходили з дотриманням всіх протиепідемічних норм. Для забезпечення безпеки туристські групи стояли окремими таборами. Учасники жили в окремих палатках, кожного ранку проводився температурний скрінінг. Перед вживанням їжі та проведенням занять та конкурсів використовувались засоби індивідуальної гігієни.

Не дивлячись на пекуче літнє сонце, програма заходу була дуже насиченою. Кожного дня, після пробудження гуртківці займались ранковою руханкою. Після сніданку юні туристи займались з техніки пішохідного туризму, в’язанні туристських вузлів та відпочивали на річці.

Під час обідньої перерви, для дітей у затінку проводились турніри з шахів та шашок. У другій половині дня, юні туристи були зайняті активними іграми у волейбол та футбол. Ввечері на гуртківців чекали – краєзнавчі вікторини, конкурси та культурно-розважальна програма.

В кінці зборів пройшов конкурс «В’язання вузлів» та змагання з техніки пішохідного туризму. Найкращими серед гуртківців стали Прокопчук Богдан, Головін Кирило,Запорожець Антон, Проштан Артем, Татарінова Ірина, Березанська Каріна, Прокопенко Ніка, Калниш Анна.

Справжнім випробуванням для туристів стала злива, яка сталася в середу, 24 червня. Багато дітей вперше пережили сильний дощ в польових умовах. Під чітким керівництвом досвідчених педагогів, і завдяки надійному спорядженню діти після дощу вийшли з позитивними емоціями та впевненістю у власних силах.

Мальовнича місцевість в заплаві річки Дніпро з її дивовижною природою зробили навчально-тренувальні збори по справжньому приємною подією. Діти активно знайомились з місцевою флорою та фауною. Окрасою заходу стало видовище польоту орла. Юні туристи бачили як благородний птах, володар степів літав на Дніпром немовби оглядаючи свої володіння.

Всі учасники залишились задоволені зборами, адже нові знайомства, нові враження та краса рідного краю нікого не залишать байдужим!