Вже не особливий: «Манчестер Юнайтед» звільнив Жозе Моурінью

5 лет назад 0

 Португалець у дебютному сезоні на "Олд Траффорд"завоював три трофеї, але потім результати пішли по похилій.

"Манчестер Юнайтед" оголосив про звільнення португальського тренера Жозе Моурінью. Клуб побажав удачі Моурінью в майбутньому і повідомив, що новий наставник команди буде призначений до кінця поточного сезону.

Моурінью очолив "МЮ" в травні 2016 року. У першому ж сезоні він привів команду до перемоги в Суперкубку Англії, Кубку Ліги і Лізі Європи. У наступному сезоні португалець вів боротьбу з "МанСіті" за золоті медалі, але в підсумку став другим в чемпіонаті.

А в поточному сезоні Моурінью. Зіткнувся з традиційним для себе "синдромом третього сезону". З перших же матчів клуб почав демонструвати незадовільні результати, а в ЗМІ тільки й обговорювали конфлікти тренера з гравцями. Дійшло до того, що другий за вартістю футболіст світу Поль Погба виявився на лаві запасних.

Останньою краплею терпіння керівництва "Червоних дияволів" стала поразка від "Ліверпуля" з рахунком 1: 3 в попередньому турі чемпіонату Англії . Тепер "МЮ" перебуває на відстані  11 очок від топ-4 Прем'єр-ліги і ризикує залишитися на наступний сезон без Ліги чемпіонів.