З новим тренером та складом команди розпочав тренування херсонський “Кристал”

3 года назад 0

Оновлений склад команди муніципального футбольного клубу “Кристал” (Херсон) та новий тренер команди, розпочали підготовку до нового футбольного сезону.

Заступник директора клубу Даніїл Бунчак розповів, що найближчий матч – 19 березня у Херсоні з лідерами першої ліги – командою “Агробізнес”. За його словами, до гри футболістів готує новий тренер, у минулому – легенда Київського Динамо – Вадим Євтушенко.

“Приєднався він до нас місяць тому і почав як головний тренер і директор в одній особі. І почав будувати команду майже з нуля, тому що більшість гравців, які були у нашому складі, залишили розташування команди і нам потрібно було будувати все спочатку”.

За словами директора, зараз у команді залишаються три гравці, які були у першому колі чемпіонату України, новий склад досить потужний та має на меті залишитись у першій лізі. Один з тих, хто залишився – Сергій Цибульський.

“Готуємось плідно до нового сезону. Скажімо так – до другого кола. Перед нами стоїть серйозне завдання, яке ми будемо намагатися виконати – усі хлопці хороші прийшли, готуємося, позитивний настрій. У деяких хлопців з колишнього складу були інші пропозиції, дехто пішов за колишнім керівництвом, бо не вірили у проєкт. Я повірив. Тому залишився, дивлюся з позитивом вперед”, – говорить футболіст.

Головний тренер запросив до команди МФК “Кристал” новачка – Андрія Кліщука.

“Головний тренер запросив у команду. Перед командою стоїть серйозне завдання. Хочеться врятувати команду, залишити її у першій лізі. Для Херсона це важливо. Я знаю, що місто дуже довго чекало місця у першій лізі. Дуже довго команда була у другій лізі, минулого сезону досягли місця у першій, і хочемо закріпити це місце”.

Начальник міського управління молоді та спорту Олексій Заболотний, говорить, що передбачено 13 з половиною мільйонів на фінансування футбольного клубу, та з бюджету дали тільки 5 мільйонів 11 тисяч гривень. Цієї суми недостатньо на весь сезон, а також для того, щоб залучити нових гравців високого класу.

“Маємо чітку команду від міського голови зробити все, щоб зберегти команду у першій лізі, тому зараз всі ці 5 мільйонів, які плануються для фінансування на рік, робляться перекидки для того, щоб дограти першу лігу, тобто майже всю суму ми плануємо витратити до липня місяця цього року”.

За словами Олексія, подальше фінансування залежатиме від результатів змагань та від того, чи вдасться команді залишитися у першій лізі.  

Джерело: Херсонська Обласна Федерація Футболу