Херсонські кандидати вводять в оману виборців?

5 лет назад 0

Ймовірні кандидати в народні депутати України на позачергових виборах до Верховної Ради України вводять виборців в оману. Зважаючи на те, що у ході президентських виборів із значним відривом переміг Зеленський, а тепер на позачергових до Верховної Ради України згідно з даними деяких опитувань, більшість голосів може набрати пропрезидентська партія “Слуга народу”, кандидати намагаються створити у виборців уявлення, що саме вони йдуть від списку чи по мажоритарці.

Так, Антонівський селищний голова Семенчев Ігор Ігорович вирішив балотуватись на 183 окрузі. Не зважаючи на борги та належність до політичної партії “ОСНОВА”, Семенчев-молодший оформив свої агітаційні борди в зелених кольорах.

Аналогічним чином поступив депутат Херсонської обласної ради (Блок Петра Порошенка “Солідарність”), екс-заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Рищук Євген Миколайович. Щоправда, його агітаційні білборди хтось закидав червоною фарбою. Рищука називали одним з підозрюваних у замовленні вбивства в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника Херсонського міського голови Гандзюк Катерини Вікторівни.

Окрім відносно відомих осіб, до годівнички у Верховній Раді хочуть потрапити й “темні конячки”. Так, Гапонов Віталій, який, згідно з даними аналітичної системи YouControl є серед засновників ІА “Любимий Херсон”, виклав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook зображення себе на зеленому тлі. Дизайн майже повністю співпадає з тим, що був зроблений для Семенчева-молодшого.

Щоправда, на офіційному сайті Центральної виборчої комісії інформація про висунення кандидатів по округах 132, 182, 183 станом на вечір 11 червня 2019 року відсутня.

У 185 окрузі балотується Хлань (діючий депутат ВРУ від БПП), у 184 – Вінник (діючий депутат ВРУ від БПП) та Сандул.

Як повідомляють ЗМІ, у 185 окрузі від партії “Слуга народу” балотуватиметься депутат Херсонської обласної ради (БПП) Черепаха Альберт Вікторович. Черепаху називають бізнес-партнером Німетуллаєва (втік з Генічеська до Російської Федерації), в декларації Черепахи за 2018 рік зазначені земельні ділянки та участь у фермерських товариствах та аграрних компаніях. Наприклад, від ТОВ “Агроспівдружність” Черепаха отримав більше 35 мільйонів гривень дивідендів. Також задекларовані суттєві зміни в майновому стані – і так також значні суми дивідендів.

Черепаха активно “обробляє” свій округ, надаючи допомогу через іменний благодійний фонд.