Місцеві бюджети Херсонщини отримали 16 мільйонів гривень податку на нерухомість

Місцеві бюджети Херсонщини отримали 16 мільйонів гривень податку на нерухомість

7 лет назад 0

З початку 2017 року до місцевих бюджетів області надійшло 15,8 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Майже всю суму 15,6 млн.грн. або 98,7 відс. від загальної суми надходжень сплатили суб’єкти господарювання — юридичні особи Херсонщини. Це вдвічі або на 7,5 млн.грн. перевищує минулорічний показник. Фізичні особи — громадяни перерахували 0,2 млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки.

У фіскальному відомстві області триває активна робота щодо проведення звірок даних по об’єктах нерухомості, нарахуванню податку для надсилання податкових повідомлень-рішень про сплату податку громадянами. Власники нерухомого майна мають можливість провести звірку наявних в органах ДФС даних щодо власників майна та площ під час відвідування Центрів обслуговування платників або відділень ОДПІ в області.

Нагадаємо: в 2017 році власники нерухомості – фізичні особи сплачують податок на нерухоме майно за 2016 рік за ставками, які діяли у минулому році.

З метою правильного обчислення податку та у разі виявлення розбіжностей запрошуємо громадян до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо об’єктів та розміру площі нерухомості, що перебувають у їх власності.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області