На Херсонщині продовжуються заняття з підрозділами загонів територіальної оборони

На Херсонщині продовжуються заняття з підрозділами загонів територіальної оборони

7 лет назад 0

17 червня, одночасно у Генічеському та Великолепетиському районах області відбулися чергові заняття з підрозділами загонів територіальної оборони.

Захід був проведений відповідно до Плану проведення зборової підготовки підрозділів територіальної оборони Херсонської області на 2017 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 23лютого 2017 року №95 «Про проведення у 2017 році зборової підготовки з військовозобов’язаними підрозділів територіальної оборони Херсонської області».

У Генічеському районі заняття проходили на спеціально підготовленому стрільбищі, до якого прибули близько 350-ти військовозобов’язаних – це Генічеський загін оборони та Генічеський РВК, і рота охорони та загін оборони Новотроїцького РВК.

«Відповідно до плану відбуваються навчання роти територіальної оборони Генічеського та Новотроїцького районів. Люди готові до виконання своїх службових обов’язків у разі настання надзвичайної ситуації», — заявив перший заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Сищенко Олексій.

Військовозобов’язані мали змогу пройти вогневу та медичну підготовки, розібрати та зібрати автомат АК, пістолет ПМ, а також потренуватися у бойовій стрільбі на 10 напрямків. Про це розповів радник голови Херсонської обласної державної адміністрації з питань оборони Леонід Файзуллін.

«Сьогодні мешканці нашого району прибули сюди для того, щоб навчитися захищати об’єкти району, у разі необхідності. Всі учасники налаштовані на те, щоб покращити свої навички оборони та стрільби», — зауважила заступник голови Новотроїцької районної державної адміністрації Балан Анжеліка.

Також цього дня у Великолепетиському районі навчання проходили і військовозобов’язані загону оборони Великолепетиського РВК.