На Херсонщині у «підпілля» пішли електродвигуни

На Херсонщині у «підпілля» пішли електродвигуни

7 лет назад 0

Цього разу працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області, в рамках кримінального провадження, припинили діяльність «підпільного» виробництва електродвигунів.

Службові особи одного з виробничих підприємств Херсонської області вирішили «збільшити» обсяги реалізованої продукції…

Схема була не нова. У підприємств та населення області за готівкові кошти придбавали в непридатному стані електродвигуни, що використовуються у промисловому виробництві та діяльності енергогенеруючих компаній. Далі ремонтували або відновлювали, маркували підробленими табличками інших заводів — виробників та реалізовували покупцям як «нові».

Далі працювала класична схема з ухилення від сплати податків та незаконного збагачення за рахунок формування штучного податкового кредиту від «фіктивних» СГД.

В результаті такої протиправної діяльності службових осіб підприємства державному бюджету нанесено збитків у вигляді несплати податків на загальну суму близько 1,8 млн. гривень.

На підставі ухвали слідчого судді Херсонського міського суду працівниками ГУ ДФС у Херсонській області проведено ряд обшуків за місцями розташування виробничих, офісних приміщень та адресами проживання службових осіб товариства. Було вилучено чорнові записи, копії уставних реєстраційних документів та виробниче обладнання (зварювальні апарати; компресори, тощо), яке використовувалось в протиправній діяльності, а також електродвигуни на загальну суму понад 1 млн. гривень.

Досудове розслідування кримінального провадження за ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів обов’язкових платежів) проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області