Область готується до роботи в зимовий період

Область готується до роботи в зимовий період

7 лет назад 0

19 липня, на засіданні колегії ОДА Директор департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Віктор Рассолов доповів, що задля підготовки сталої роботи об’єктів життєзабезпечення в осінньо-зимовий період в області була створена комісія.

Наразі комісією вже відпрацьовуються проблемні питання, озвучені районами та містами області. Серед них заготівля твердого палива, виконання ямкового ремонту доріг, укладання договорів на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж між власниками житлових будинків та представниками операторів газорозподільних мереж тощо.

Він також звернув увагу, що Херсонським міськвиконкомом вже майже 2 місяці не виконуються завдання, що затверджені у плані заходів підготовки  об’єктів паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, соціальної сфери та дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 року. Серед них роботи з промивання опалювальних систем у м. Херсоні, які виконано лише на 32%, що може призвести до зниження тепла в помешканнях в період проходження опалювального сезону.

Щодо оснащення багатоквартирних будинків приладами обліку теплової енергії, якими до 1 жовтня заплановано забезпечити 90% житлових будинків, то  сьогодні ними забезпечено 74% від запланованого.

Підводячи підсумки доповіді, Віктор Рассолов зауважив, що стан підготовки житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та закладів соціально-бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років загалом є задовільним.

Автор: Дзюба Наталія, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА