Сергій Козир розповів про амбітні плани розвитку зрошення на Херсонщині

3 года назад 0

Другий день спеціалізованого заходу для виробників картоплі “Картопляний блокчейн” розпочався із виїзного засідання “круглого столу” комітету аграрної та земельної політики Верховної Ради, під час якого розглянули питання реформування зрошувальних систем в Україні.

У виїзному засіданні комітету ВР взяв учпсть і голова облдержадміністрації Сергій Козир.

Як інформує прес-служба ХОДА, він розповів про ключове значення Херсонщини в розвитку зрошення в Україні.

Водогосподарський комплекс Херсонщини є найпотужнішим в Україні і налічує 320 тис. гектарів зрошуваних земель. Зараз першочерговим завданням для нашої області залишається щорічне збільшення та відновлення зрошувальних мереж на 5 тис. гектарів і більше, що дасть змогу зменшити ризик втрат при вирощуванні сільськогосподарських культур та забезпечить підвищення обсягів виробництва”, — зазначив очільник Херсонщини.

Також він поділився амбітними планами команди ОДА — збільшити площі зрошувальних земель до 600 тис. гектарів. Загалом це потребує додаткових інвестицій в розмірі 23,5 млрд грн. Ці кошти потрібні для придбання дощувальних машин, будівництво внутрішньогосподарських меліоративних систем та насосних станцій.

Це буде проривом у розвитку агропромислового виробництва та забезпечить стабільну продовольчу безпеку нашої країни. Також це дозволить створити 30 тис. нових робочих місць у селах, збільшити врожаї в 2 — 4 рази, наростити обсяги регіональної валової продукції до 23 мільярдів гривень, які поповнять дохідну частину бюджету нашої країни”, — переконаний Сергій Козир.