Справа Гандзюк: відео з Левіним, фільм про Гандзюк та приїзд активістів

5 лет назад 0

У соціальних мережах виклали відео з розмовою підозрюваного у “справі Гандзюк”, якого називали одним з організаторів нападу. На відое особа, схожа на Левіна (Москала, Москаленка) Олексія Олексійовича розмовляє з невідомою особою, голос якої змінено, і розповідає подробиці своєї зустрічі з Рищуком Євгеном Миколайовичем, заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва Андрія Анатолійовича, яка відбулась невідомого числа на території кінно-спортивного клубу “Гран Прі”. Про це повідомляє “Цензор” із посиланням на “Слідство.Інфо”. Клубом володіє Рищук.

За словами особи, схожої на Левіна, Рищук просив того “якось покарати Гандзюк”, але той відмовився від пропозиції, пообіцявши зберегти таємницю розмови. Як бачимо, ніякої таємниці розмови не було дотримано. І навіть відеозапис “зізнання” виклали у соцмережі. Відеозапис зроблено таким чином, що у глядача складається враження прихованої зйомки. При цьому відеозапис зроблено високої якості, що є малоймовірним в разі прихованої зйомки.

Відео вже прокоментував спікер Генеральної прокуратури України Лисенко Андрій. Вочевидь, давати щось коментувати в “справі Гандзюк” особисто Генеральному прокурору України Луценко Юрію Володимировичу, не стали. Луценко називав головним винним у вбивстві Гандзюк голову Херсонської обласної ради Мангера Владислава Миколайовича, але Мангер досі на волі.

Левін працював помічником-консультантом депутата Херсонської обласної ради (Радикальна партія Олега Ляшка) Ставицького.

Також було повідомлено у понеділок в телеграм-каналі “Политика.ks”, що до Херсону їдуть активісти руху “Хто замовив Катю Гандзюк”. У середу в тому ж телеграм-каналі повідомили і виклали відео, що активісти з усієї України, аби відвідать показ фільму “Системне вбивство” у планетарії та розміститись на ночівлю в якомусь “хорошому великому домі або навіть цілій базі відпочинку”, їдуть до Херсона. Вочевидь, це натяк на акції біля “Гран Прі” та по місту Херсон. До чого це може призвести наприкінці передвиборчого тижня – поки що невідомо. Зокрема, активісти вимагатимуть добровільної відставки голови Херсонської ОДА Гордєєва Андрія Анатолійовича.

Рищук відомий своєю дружбою із заступником голови Херсонського СБУ. Вони разом святкували Новий рік у “Гран Прі”.

Мангер заявляв, що Гандзюк співпрацювала з генералом СБУ Данилом Доценком.

Гандзюк померла 4 листопада 2018 року від наслідків термічних та хімічних опіків, спричинених внаслідок нападу на неї групи осіб.