У Херсоні презентували безпечний міський простір для відпочинку

3 года назад 0

Сьогодні в Херсоні презентували дослідження Херсона та архітектурну концепцію для простору на вул. Суворова, над якими тривала робота в межах проєкту “Конструкції Взаємодії” з серпня 2020 року. Про це повідомляє Управління громадських зв’язків Херсонської міської на офіційному сайті міста.

Концепція полягає у створенні безпекової зони, середовища людино-орієнтованих архітектурних форм на найбільшій пішохідній вулиці Херсона. З цією метою було запрошено архітекторів з Києва, які провели експертне дослідження архітектурної спадщини та запропонували свою концепцію. На вул. Суворова буде створено сучасний публічний простір для відпочинку дітей та дорослих, який буде диджиталізований та облаштований камерами. Основною конструкцією його стане пергола – навіс, під яким буде комфортно взаємодіяти дорослим та розважатися дітям.

«Мені сподобався задум. Місто чекало таких сучасних проєктів. Це той старт, над яким треба буде далі працювати»,- зауважив міський голова Ігор Колихаєв під час презентації, коментуючи побачене.

Міський голова підкреслив, що у місті відсьогодні опікуватиметься проєктом заступник міського голови Олександр Лук’яненко.

Нагадаємо, що до ініціативної групи проєкту входять Херсонська міська рада, Головне управління Національної поліції в Херсонській області, Управління патрульної поліції в Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, громадські організації ГО ХОЦ “Успішна жінка”, ГО Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір”, ГО Центр культурного розвитку “Тотем”.

Проєкт в Херсоні створено у партнерстві програми «Код Міста», urban curators, науково-мистецької платформи «Острів», дизайн-студії Formografia, медіа журналістики даних Texty.org.ua та місцевої ініціативної групи, що об’єднали зусилля у реалізації проєкту “Створення громадського простору по вул. Суворова”. Реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).