Віркун подала до суду на Миколаєнка

5 лет назад 0

Екс-начальниця Управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку Херсонської міської ради Віркун Марина Анатоліївна хоче повернутися на свою посаду. Віркун подала відповідний позов до Херсонського міського голови і Управління, який розглядає Херсонський окружний адміністративний суд. Про це повідомили “Херсонські факти”.

Віркун вимагає визнати протиправним і скасувати розпорядження міського голови від 4 грудня 2018 року про звільнення, поновити себе на посаді начальника управління транспортної дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради, стягнути з управління в свою користь середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 5 грудня 2018 року по день прийняття рішення суду по суті заявлених позовних вимог. Крім того, вона хоче стягнути з Херсонського міського голови моральну шкоду в розмірі 30 000 гривень.

Поки що суд залишив позовну заяву без розгляду. Віркун не надала документи про сплату судового збору, а також докази повноважень адвоката на підписання позовної заяви від її імені.

Нагадаємо, Віркун була звільнена на хвилі транспортного колапсу. Її відставки вимагала громадськість міста, яка була незадоволена роботою Управління. Можливо, в суді екс-чиновниця буде апелювати тим, що рішення про звільнення було прийнято в той час, коли вона перебувала на лікарняному. А, можливо, і тиском на неї, оскільки заяву вона писала прямо під час мітингу.

Нагадаємо також, Віркун була призначена начальником управління 31 липня 2017 року. Раніше вона очолювала диспетчерську службу. Попередницею Віркун була Вербицька Аліса Анатоліївна, яка зараз працює керівником Управління комунальної власності і, можливо, є замовницею погрому в офісі “Самооборони Херсонської області”. Тоді скандально відомі в Херсоні “власівці” вдерлись до приміщення та побили координатора “Правого Сектору” в Херсонській області Наталю Вотеїчкіну. Вербицька – племінниця покійного керівника Херсонської ОДА Олександра Вербицького, який судився свого часу з журналістом Сергієм Осолодкіним.