Заступник Генічеського міського голови вимагав 1000 доларів за квартиру для сироти

5 лет назад 0

Працівники Управління захисту економіки Головного Управління Національної поліції в Херсонській області встановили, що у межах державної програми Генічеською міською радою повинно було купуватися житло для дитини-сироти, яка перебувала на квартирному обліку, за кошти місцевого бюджету. Також було визначено потенційного продавця квартири.

З метою власного збагачення заступник Генічеського міського голови звернувся до даного продавця із пропозицією. Останній сплачує йому 28 тисяч гривень «відкату», натомість посадовець вирішує питання про придбання нерухомості саме у нього за завищеною ціною. Так, ринкова вартість даної квартири становить 13 тисяч доларів США, а у разі отримання «винагороди», ціна на житло буде становити 17 тисяч доларів США.

Посадовець також висунув вимогу – 28 тисяч гривень «відкату» продавець нерухомості повинен був передати посереднику.

Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт перерахування на рахунок продавця обіцяної суми коштів за придбану міською радою квартиру та подальшої передачі коштів посереднику.

У п’ятницю, 28 грудня 2018 року, оперативники управління захисту економки в Херсонській області, слідчі ГУНП в Херсонській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України затримали заступника одного з міських голів та посередника.

Правоохоронці вилучили 28 тисяч гривень, одержаних у якості неправомірної вигоди.

Заступника міського голови затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.