Чаплинський РЦПМСД 31 березня припиняє своє існування

3 года назад 0

Процедура ліквідації підприємства практично завершена.

Останніх працівників Чаплинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги звільнять 30 березня, а вже 31 березня це підприємство припинить своє існування. Про це на сесії Каховської районної ради 23 березня повідомив її голова Валерій Брусенський.

— Ліквідація Чаплинського РЦПМСД зараз перебуває на завершальному етапі. Проте по ньому ще залишаться великі питання, пов’язані з майном. Адже, як з’ясувалось, колишня Чаплинська райрада встигла передати майновий комплекс РЦПМСД Хрестівській сільській громаді. Вона встигла оформити на себе право власності на будівлі медичного закладу у Чаплинці. Тепер перед Чаплинською громадою, яка працює над створенням власного центру первинної медико-санітарної допомоги стоїть проблема — де розмістити нове підприємство. Однак ця ситуація напряму нашу райраду вже не стосується, — пояснив він.

Нагадаємо, що прийняте Каховською райрадою 20 січня рішення про ліквідацію Чаплинського РЦПМСД викликало величезний резонанс. Обласне керівництво почало вимагати скасування цього рішення і пригрозило районній раді судом. У свою чергу Валерій Брусенський заявив, що у них не було іншого виходу, оскільки жодна з місцевих громад колишнього Чаплинського району не виявила бажання приймати засновницькі права на РЦПМСД, а утримувати підприємство самостійно райрада нині не має законних підстав.

“Новий день” також повідомляв про те, що колишня Чаплинська райрада встигла передати РЦПМСД разом із майновим комплексом до комунальної власності Хрестівської сільради. Акти приймання-передачі основних засобів та матеріальних цінностей чаплинської “первинки” затвердили ще 9 жовтня 2020 року. Проте голова Каховської райради Валерій Брусенський запевняв, що процедуру передачі не встигли довести до кінця і майно РЦПМСД нібито продовжує обліковуватися за колишньою Чаплинською райрадою. Тепер же він визнав, що ця інформація не відповідала дійсності.

Олег БАТУРІН.

Фото автора.