Друге щеплення від коронавірусу вже отримують херсонці

3 года назад 0

На Херсонщині у розпалі друга фаза вакцинації від коронавірусу. Тільки у трьох пунктах вакцинації, що працюють на базі поліклінік клінічної лікарні імені Тропіних обласного центру, другу ін’єкцію вже отримали 486 городян – правоохоронців, медиків, соціальних працівників, людей похилого віку. Директор лікарні Леонід Ремига пояснює: якщо перше щеплення виконувалося вакциною «Ковішилд» з Індії, то для другого виділили препарат від тієї ж фірми «Астра Зенека», але британського чи італійського виробництва.

У пунктах вакцинації лікарні імені Афанасія та Ольги Тропіних першу дозу вакцини вже отримали 3989 осіб – на день інколи обслуговують до двохсот відвідувачів. Незалежно від того, який препарат використовують для щеплення, і яку групу населення щеплять, городяни демонструють дисциплінованість – приходять переважно у призначений для цього час. А дехто навіть мчать заздалегідь, аби чергу не пропустити.

До речі, у перші дні вакцинації деякі херсонці навіть тривожилися, що їм препарату чомусь може не вистачити. Тому на пунктах іншої херсонської лікарні імені Карабелеша дехто з знервованих пенсіонерів пробував проскочити поза чергою. Через що навіть виникали конфлікти й штовханина. Втім, до викликів поліції не доходило, каже директор лікарні імені Карабелеша Алла Малицька. А по тому  люди переконалися, що без «свого» уколу не залишаться, й нервувати припинили.

До речі: у відлагодженості процедури автор мав змогу переконатися особисто, відвідавши пункт вакцинації у лікарні імені Тропіних. Заповнення бланку згоди на щеплення, внесення інформації у базу даних та власне укол зайняли хвилин із десять. Але ще півгодини потрібно було почекати у вестибюлі, після чого лікарі оглянули місце щеплення повторно, аби переконатися, що не виникло якоїсь нетипової реакції на препарат. Після чого відпустили додому.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.