Херсонська дитяча обласна лікарня отримала сучасне холодильне обладнання

3 года назад 0

Нове холодильне обладнання дозволить у безпечних умовах зберігати вакцину та інші медпрепарати. Це стало можливим завдяки впровадженню пілотного проєкту “Холодовий ланцюг”, реалізованого Офісом Реформ Херсонської області та облдержадміністрацією за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Загалом у рамках реалізації проєкту для медзакладу закуплено:

  • холодильне обладнання для зберігання вакцин YC-395L – 2 шт;

  • холодильне обладнання для зберігання вакцин YC-75L – 4 шт;

  • термосумка “1.019 VMP” з 4-ма акумуляторами холоду “Медичний крижаний мішок 400 0ºC” – 3 шт;

  • реєстратор температури “Elitech RC-4” – 15 шт;

Голова Офісу Реформ Херсонської області Максим Савченко розповів, що з 468 холодильників, які використовуються в області для зберігання вакцини, лише 10 мають відповідні сертифікатів ВООЗ, а всі інші холодильники – побутові. 

“Питання транспортування і зберігання вакцин та імунобіологічних препаратів є дуже важливим, а тому за підтримки наших міжнародних партнерів ми вирішили реалізувати пілотний проєкт “Холодовий ланцюг”, – підкреслив Максим Савченко.

За словами директорки КНП Херсонської обласної дитячої лікарні Інни Холодняк, нове холодильне обладнання встановлено у таких відділеннях лікарні: 

  • діагностичному відділенні;

  • відділенні патології новонароджених дітей;

  • відділенні реанімації та інтенсивної терапії новонароджених та недоношених дітей.

“Сподіваюся, що проєкт “Холодовий ланцюг” реалізовуватимуться у нашій лікарні й надалі, аби сучасне холодильне обладнання з’явилося й в інших відділеннях медзакладу”, – зазначила Інна Холодняк.

Крім цього, сьогодні з роботою лікарні ознайомилися представники Національної служби охорони здоров’я України.

“Правильне зберігання та транспортування вакцинації – це дуже важливо для надання якісної медичної допомоги пацієнтам. Тому з 1 січня НСЗУ запускає проєкт “Електронної реєстрації щеплень”, який дозволить отримувати дані стосовно реальної кількості вакцинованого населення”, – розповів т. в. о. голови НСЗУ Андрій Віленський

На цьому реалізація проєкту не закінчується, адже головам ОТГ області розповіли про необхідність впровадження “Холодового ланцюга” в інших лікарнях Херсонщини.