Лікарні Херсонщини отримали чергову партію захисних костюмів

3 года назад 0

Сьогодні, 23 лютого 2020 року, лікарні Херсонщини, визначені для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, отримали другу партію захисних костюмів від Фонду громади Херсона “Захист”. Цей проєкт реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Серед тих, хто отримав захисні костюми, головний лікар Скадовської ЦРЛ Костянтин Руденко. Наразі в лікарні надають медичну допомогу 38 пацієнтам, хворим на COVID-19. 

“Хоча зараз в області спостерігається спад захворюваності на COVID-19, але боротьба з цією небезпечною хворобою продовжується. Тому ми вдячні за таку допомогу для нашої лікарні”, – розповів Костянтин Руденко.

Окрім Скадовської центральної районної лікарні захисні костюми отримали й ЦМЛ м. Нова Каховка, Великоолександрівська, Голопристанська, Горностаївська, Нововоронцовська, Олешківська ЦРЛ. Загалом медзакладам передали 3,7 тис. комбінезонів на суму близько 610 тис. грн. 

Голова БО “Фонд громади міста Херсона “Захист” Лариса Польська розповіла, що лікарням передали захисні комбінезони, виготовлені в Україні. Це новий варіант костюмів, які мають більший ступінь захисту. 

“На цьому реалізація проєкту не завершується, адже наразі планується передача ще 3,3 тис. захисних костюмів опорним лікарням Херсонщини”, – додала Лариса Польська.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що це вагома допомога для лікарень Херсонщини, адже лікарі, які рятують життя людей від коронавірусної хвороби, мають бути максимально захищеними. 

Нагадаємо, що другого лютого 4200 захисник комбінезонів передали трьом лікарням Херсона: обласній інфекційній лікарні ім. Г. І. Горбачевського, міським лікарням ім. Є. Є. Карабелеша та ім. А. і О. Тропіних.