Медики Херсонщини отримали чергову партію захисних комбінезонів

3 года назад 0

Ще 5 тисяч захисних костюмів посиленої ізоляції передали сьогодні восьми лікарням Херсонщини в рамках програми «СтопВірус-Херсон». Проєкт ініційовано Фондом громади Херсона «Захист» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Як розповіла голова фонду “Захист” Лариса Польська , за останні півроку допомогу отримали 15 медичних закладів Херсонської області:

«Загалом, за останні півроку допомога  лікарням області склала 22 тисячі захисних костюмів та 25 тисяч масок для контрольно-пропускних пунктів “Каланчак” і “Чонгар”, на суму більш як чотири мільйона гривень».

Охочих отримати захисні комбінезони з кожним разом все більше, тож цього разу обирали медичні заклади, у яких найбільша завантаженість хворих на коронавірус. Вже вдруге отримали костюми захисту лікарі Скадовської ЦРЛ. Головний лікар медзакладу Костянтин Руденко розповів:

«На жаль ситуація у Скадовському районі не дуже гарна, за останні два тижні фіксуємо все більше нових захворювань на COVID-19. Тож така допомога нам дуже потрібна,  ще раз  дякуємо за піклування про нас».

Подібні захисні костюми, окрім Скадовської лікарні передали ще у 7 медзакладів: Херсонській обласній інфекційній та Херсонській міській лікарні ім. О. і А. Тропіних, а також опорним лікарням міста Нова Каховка, Генічеського, Голопристанського та Каховського районів. 

На важливості підтримки саме медичних працівників, які стоять на передовій у боротьбі із пандемією, наголосив і перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій :

«І хоча лише Херсонська область сьогодні єдина, що знаходиться у «жовтій» зоні, ми не перестаємо боротися із поширенням COVID-19. Також пріоритетним завданням залишається створення  максимально захищених умов для лікарів, які сьогодні, як ніхто інший, цього потребують».

Фонд громади міста Херсона “Захист” координує свої дії з Єдиним антикризовим штабом Херсонської області та обласною адміністрацією, підписавши Меморандум про співпрацю.

Всі костюми сертифіковані та здатні ефективно захищати лікарів.