На базі Херсонського онкодиспансеру робитимуть ПЛР-тестування

3 года назад 0

У Херсоні відкрили ще одну лабораторію, де досліджуватимуть зразки на наявність коронавірусу методом ПЛР. Розташована вона на базі Херсонського обласного онкологічного диспансеру та оснащена всім необхідним обладнанням, що дозволяє виконувати дослідження протягом 4-х годин і надаватиме можливість онкологічним хворим безпечно проходити спеціалізоване лікування.

Як розповіла директор онкодиспансеру Ірина Сокур, для медичного закладу ця ПЛР лабораторія дуже важлива: «У нас в диспансері підготовлені фахівці, які відповідально та фахово можуть виконувати дані дослідження. Крім ПЛР тестів лабораторія обласного онкологічного диспансеру також може проводити дослідження і на антитіла до COVID-19, що дозволяє виявляти наявність імунітету після перенесеного коронавірусу».

На важливості відкриття ПЛР-лабораторії зазначив голова облдержадміністрації Сергій Козир, який разом із своїм заступником Андрієм Шибаєвим та головою обласної ради Олександром Самойленком завітали до онкодиспансеру та оглянули лабораторію.

Це вже шоста ПЛР-лабораторія в Херсонській області, яка працює зі зразками на виявлення COVID-19. Обладнання для ПЛР-лабораторії в онкологічному диспансері було закуплене за кошти державного бюджету та позабюджетні кошти.

Окрім того, для закупівлі лабораторного обладнання виділено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам по спеціальному фонду обласного бюджету у сумі 1 867 600 грн.