На Херсонщині розпочався другий етап вакцинації від COVID-19

3 года назад 0

Про епідемічну ситуацію та запобігання поширенню на території області коронавірусу, а також організацію COVID-патрулів на Херсонщині говорили сьогодні під час традиційної селекторної наради, яка відбулася під головуванням очільника області Сергія Козиря.

Як зазначив голова облдержадміністрації, Херсонщина продовжує активно боротися з поширенням пандемії COVID -19, тож головним завданням для всієї команди залишається своєчасне реагування на можливе погіршення епідситуації.

За словами директора Департаменту здоров’я ОДА Віктора Короленка, пріоритетну увагу зосереджено на тестуванні населення та кампанії вакцинування:

«Херсонська область продовжує входити в число кращих по вакцинуванню населення. Так, в області вже щеплено 5480 осіб. Окрім того, від сьогодні на Херсонщині розпочався другий етап вакцинації від COVID-19. Щеплення, окрім мобільних бригад, робитимуть і в стаціонарних пунктах. На Херсонщині, зокрема, таких пунктів працюватиме 23».

На другому етапі щеплення проводитимуть особам з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19, зокрема сімейним лікарям, працівникам соціальної сфери та громадського здоров’я, а також особам віком більше 80 років.

Також під час селекторної наради обговорили організацію COVID-патрулів в області. Так, відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС в області створено 273 таких COVID-патрулів. За словами директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Олексія Сулімова, в середньому щодня на рейди виходять 30-40 COVID-патрулів.

З урахуванням стрімкого поширення коронавірусу, буде посилено роботу COVID-патрулів у територіальних громадах.