Під час операції в Каховській лікарні померла дитина

3 года назад 0

12-річна дівчина страждала на ДЦП.

Під час операції в ЛОР-кабінеті в поліклінічному відділенні Каховської центральної міської лікарні померла 12-річна дівчина. Це сталось 9 липня, о 8:55 ранку. 

— Дівчині, яка з народження страждала на ДЦП, робили трахеостомію — замінювали спеціальну трубочку в дихальній системі. Операцію проводили в поліклініці, оскільки стаціонарного ЛОР-відділення в лікарні вже давно нема — з 2018 року. Коли дівчина втратила свідомість, викликали екстрену медичну допомогу. Та прибула доволі швидко. Дівчинці робили штучне дихання, непрямий масаж серця. Але, на жаль, врятувати її не вдалось, — розповіла перша медична сестра Каховського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Гарькава, яка повідомила про інцидент поліції.

Інформацію підтвердила речниця обласного главку Національної поліції Тетяна Скуба.

— Повідомлення про це зареєстроване в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Внесені дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст. 115 Кримінального кодексу (“Умисне вбивство”). Зараз ведуться слідчі дії, чекаємо на висновок експерта, — розповіла вона.

Нагадаємо, що керівництво Каховської лікарні останнім часом звинувачують у масових звільненнях медичних працівників і скороченні стаціонарних відділень. Востаннє цю тему порушували 29 квітня на сесії Каховської міськради. 

— У лікарні тривають конфлікти, жодного розвитку закладу ми не бачимо, лише деградація. Відділення скорочуються, тож деяких пацієнтів доводиться направляти до Нової Каховки. Хворі не можуть отримувати в Каховці повноцінну допомогу, — заявив на цій сесії завідувач відділенням загальної хірургії ЦМЛ Андрій Федотов.

Критичною назвав тоді ситуацію в лікарні і міський голова Каховки Віталій Немерець. Водночас директорка ЦМЛ Олена Мазур називає всі ці заяви безпідставними.

Олег БАТУРІН.