Сусідні області можуть залишити Херсонщину без медичного кисню

3 года назад 0

Постачальники вже зіткнулись з нестачею кисню.

З відсутністю медичного кисню почали стикатися підприємства, які займаються його постачанням до медичних закладів Херсонщини. Про це під час селекторної наради в облдержадміністрації 22 березня повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Короленко.

— 19 березня мені дзвонили кілька представників підприємств-підрядників і повідомили, що їм нема де брати кисень: весь розібрали медичні заклади Одеської, Миколаївської та Запорізької областей, де зросла захворюваність на ковід-19. Тому прошу керівників місцевої влади, райдержадміністрацій та райрад перевірити всі наявні договори на постачання кисню до підпорядкованих ним медичних закладів, а також наявність кисню і коштів на його закупівлю, аби уникнути проблем у майбутньому, — звернувся до учасників наради Віктор Короленко.

За його словами, зараз Херсонщина є лідером серед областей України за темпами підключення ліжкомісць до медичного кисню для пацієнтів з ковід-19. Станом на 22 березня в області налічується 2128 таких ліжок.

— Це 116,5% від планових показників та 93% від загальної кількості ліжок, передбачених для хворих з ковід-19. Найближчими днями підключимо додатково ліжка у Новій Каховці і вирішуватимемо питання по Голій Пристані. Це дозволить вийти нам на показник у 100%, — запевнив директор департаменту.

На ранок 22 березня медичний кисень на Херсонщині отримували 192 пацієнти.

Олег БАТУРІН.