Темпами вакцинації на Херсонщині чиновники незадоволені

3 года назад 0

В області працює 8 масових центрів вакцинації, 96 пунктів щеплення і 26 мобільних бригад.

Незадоволеними темпами вакцинації від ковід-19 у Херсонській області залишаються місцеві чиновники. Зокрема, на думку директора департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктора Короленка, необхідно, щоб вакцинацію зробили хоча б 70% населення області, тоді утвориться колективний імунітет проти вірусу.

Про погані темпи вакцинації в Новій Каховці на останньому засіданні виконавчого комітету міськради говорив і міський голова Володимир Коваленко.

— Дуже погано у нас йде вакцинація. При тому, що є багато вакцин, які не використовуються. Треба серйозно зайнятися цим питанням. Можливо, доведеться проявляти більш жорстку позицію щодо посадовців міської ради, які зволікають з вакцинацією, — сказав він.

Як повідомила 8 липня ХОДА, наразі в області використано майже 81 тисяча доз вакцин Oxford/AstraZeneca (CoviShield), CoronaVac (Sinovac Biotech) та Comirnaty (Pfizer-BioNTech). Водночас, за статистикою Міністерства охорони здоров’я України, станом на 8 липня в нашій області першу дозу вакцини отримали 53 782 особи, а другу — 26 877 осіб. Це невисокі показники, враховуючи, що населення Херсонщини становить приблизно 1,02 млн осіб.

У ХОДА нагадують, що в області продовжують працювати центри масової вакцинації. Зокрема, на вихідних діятимуть 8 таких центрів у Херсоні, Голій Пристані, Генічеську, Новій Каховці, Скадовську і Бериславі. Один із них розташований у ТРЦ “Фабрика” і працює з четверга по неділю з 10.00 до 17.00.

Також в області розгорнуто 96 пунктів щеплення, 26 мобільних бригад і 6 пунктів щеплення для жителів тимчасово окупованого Криму. 

Як відомо, МОЗ обіцяв розпочати вакцинацію вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech), яка в Україні вважається найбільш ефективною, працівників закладів освіти, мешканців та персонал психоневрологічних інтернатів, будинків для людей похилого віку, медичних та соціальних працівників, прикордонників і працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Натомість у Верховній Раді без зайвих розголошень влаштували “VIP-вакцинацію” Comirnaty від компанії “Файзер” для народних депутатів України.

Олег БАТУРІН.