Від COVID-19 на Херсонщині померли 11 медиків

3 года назад 0

За час пандемії Херсонська область втратила 11 медпрацівників, які померли від ускладнень COVID-19. Про це під час щотижневої селекторної наради повідомив заступник голови ХОДА Вадим Чабан. Посадовець закликав керівників органів місцевого самоврядування та закладів охорони здоров’я проконтролювати прозорість розслідування всіх летальних випадків, які можуть бути пов’язані  із зараженням під час виконання професійних обов’язків. Він зазначив, що розслідування за даними фактами мають завершитися до 14 лютого.  

Наразі в Україні діє законодавство щодо виплат медпрацівникам, які захворіли на COVID-19, та родинам ескулапів, які внаслідок коронавірусних ускладнень померли. Компенсації здійснюються через Фонд соціального страхування. У кожному випадку виплаті передує складна процедура доведення, що людина заразилася саме на роботі. Факт має бути засвідчено актом розслідування гострого професійного захворювання за визначеною формою, який складає спеціальна комісія на основі розслідування епідеміологічного. За даними МОЗ, станом на кінець минулого року в Україні внаслідок COVID-19 померли понад 300 медиків. 

Всього ж на Херсонщині зафіксовано 20 746 інфікувань коронавірусом. 17045  осіб вже одужали. Внаслідок ускладнень COVID-19 померли 604 людини.

Марина САВЧЕНКО.