У чотирьох лікарнях Херсонщини виникла критична ситуація з киснем

3 года назад 0

Найкраща ситуація — у Херсоні, Новій Каховці та Бериславі.

Критична ситуація з киснем склалася у чотирьох лікарнях області. Про це під час селекторної наради в облдержадміністрації 5 квітня повідомив директор департаменту здоров’я ХОДА Віктор Короленко.

За його словами, критична ситуація виникла у Генічеській центральній районній лікарні, Каховці, Скадовську і Голій Пристані. Водночас повністю забезпечені киснем обласна інфекційна лікарня ім. Горбачевського, Херсонська міська клінічна лікарня ім. Тропіних, Бериславська ЦРЛ і Центральна міська лікарня м. Нова Каховка.

— Також більше 3 тижнів є киснева станція у Каховці. Я дуже прошу відповідальних керівників у цьому місті здійснити заходу по її монтажу. Ми повинні терміново її запустити. Крім того, на Херсонщину вже їдуть дві машини з киснем — з Курахового і Сум. Цього цілком достатньо, аби наші медичні заклади мали його вже до кінця тижня, — сказав Віктор Короленко.

Бути готовими в будь-який час прийняти медичний кисень закликав керівників місцевих громад і лікарень голова ХОДА Сергій Козир.

— Бо деякі лікарні закриваються о 17:00 і там кажуть, що вони вже не працюють. Цього не повинно бути, бо кількість хворих в області, на жаль, продовжує зростати, — додав він.

Також на селекторній нараді вказали на низьку кількість ковід-патрулів у Херсоні і Голій Пристані. 

— Дуже погано ведеться ця робота. Прошу відповідальних осіб збільшити реальне ковід-патрулювання. Таке ж завдання отримала і Держпродспоживслужба, — зазначив заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

Нагадаємо, що Херсонська область залишається нині єдиною у жовтій зоні епідемічної небезпеки.

Олег БАТУРІН.