У селі Чорнобаївка на Херсонщині відкрили новозбудовану амбулаторію

3 года назад 0

Близько 13 тисяч жителів Чорнобаївської територіальної громади зможуть отримувати якісні медичні послуги у своєму селі. Адже тут відкрили сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Оглянув новозбудований медзаклад голова облдержадміністрації Сергій Козир , який наголосив, що для обласної влади створення якісних умов для надання медичних послуг населенню – це пріоритетне завдання, адже від цього залежить життя жителів Херсонщини. 

“Впевнений, що вже зовсім скоро амбулаторія зможе повноцінно приймати пацієнтів. Бажаю, щоб жителі громади відвідували медичний заклад тільки в профілактичних цілях”, – зазначив очільник Херсонщини.

Також він передав для потреб амбулаторії автомобіль швидкої допомоги. 

Приміщення амбулаторії має дві функціональні зони. Публічна – це зона очікування, реєстратура, хол, гардероб для відвідувачів, туалети для пацієнтів, в яких створено й умови для людей з обмеженими фізичними можливостями. Контрольована – це 7 кабінетів для лікарів, процедурна, перев’язна, кабінет щеплення, фізіотерапії, маніпуляційна, кімната здоров’я, дитячий куточок, сестринська, кімната для персоналу, приміщення для зберігання медичних виробів, технічний блок, санвузол. 

Окрім цього, медичний заклад забезпечено всім необхідним обладнанням, тож тут надаватиметься повний перелік послуг первинної медико-санітарної допомоги для жителів громади.

Додамо, що загалом для будівництва амбулаторії залучено понад 13,2 млн грн.