Артисти Херсонського театру репетирують онлайн, щоб зіграти виставу у день визволення міста

2 года назад 0

Артисти Херсонського музично-драматичного театру проводять онлайн-репетиції, щоб дати виставу у перший же день визволення міста від російських загарбників.    

Про це в Укрінформу розповів генеральний директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Куліша Олександр Книга.

"Із головним режисером нашого театру (Сергієм Павлюком — ред.) ми домовилися, що будемо проводити з артистами онлайн-репетиції для того, щоби у перший день звільнення Херсона обов’язково зіграти виставу"
, — повідомив Книга.

Він розповів, що Павлюк був активістом проукраїнських мітингів у захопленому російськими військами Херсоні, тому його могли затримати і катувати. Врятувало те, що коли загарбники вдерлися до нього додому, його не було – жив із сім’єю на дачі. Виламали двері, забрали всю техніку, лишили майже голі стіни, хотіли викликати на «бесіду». Павлюк встиг виїхати із Херсона останнім коридором.
Сам Книга, якого російські військові допитували в Херсонському СІЗО, теж зміг виїхати — спочатку до Одеси, тоді до Львова, де колеги надали йому робочий кабінет у Національному драматичному театрі імені Марії Заньковецької.

Є також плани співробітництва Херсонського муздраму з польськими театрами, які Олександр Книга наразі не готовий розголошувати.