Доля херсонського фестивалю «КіноДжем»: міжнародну програму покажуть в різних містах України

2 года назад 0

У 2022 році показ міжнародної програми херсонського фестивалю «КіноДжем» буде в різних містах України, про це наразі йдуть перемовини. Зібрані кошти підуть на підтримку Збройних сил України.

Як пише Суспільне організатори сподіваються на повернення фестивалю до Херсона.

«Цього року «КіноДжем» мав би відбутися вшосте у першій половині квітня. Майданчиками проведення фестивалю мали бути вулиці Херсона і кінотеатр у ТРЦ «Фабрика». Оскільки ми знаходимося зараз в окупації, то провести фестиваль у нормальному режимі неможливо. Кінотеатр, де ми проводили фестиваль, він згорів в перший день, коли в наше місто зайшли російські військові. Ми зв‘язалися з нашими друзями з фестивалю «Бруківка». Перша частина нашого кінофестивалю короткометражного кіно відбудеться 3 травня у Кам‘янець-Подільському«, — каже організатор.


Фестиваль має дві програми. Перша — це фільм за тиждень, коли учасники самі знімають короткометражний фільм. Друга — перегляд фільмів з усього світу, розказує організатор.

«У нас є можливість провести конкурс другої програми. Ми обрали 11 фільмів різних жанрів. Цей фестиваль- це можливість показати всім, що Херсон живе і Херсон — це Україна«, — говорить режисер.

Програму «фільм за тиждень» провести не можна, бо щоб знімати фільм, треба виходити на вулицю.

«Це така програма , як івент, цікавий і незвичайний захід. Зараз це провести фактично неможливо. Ми маємо надію, що, коли місто наше буде звільнено, то ми ще проведемо цей фестиваль. Можливо, навіть, тема програми «фільм за тиждень» стане як рефлексія людей, які пережили події, як вони їх побачили«, — каже організатор кінофестивалю.